Tarhoňa

Dusená tarhoňa je výborná príloha ku perkeltu a cviklovému šalátu.

prejsť na článok

Dlhý rad neznamená, že z toho bohatneme [SME]

Aj redaktorka SME Jarmila Gajdošiková oslovila pred časom Martina na rozhovor. Bol novinárom v ekonomickom týždenníku. Dnes sa venuje cateringu a je majiteľom karavanu, z ktorého predáva jedlo na ulici. Objektivita v gastre neexistuje, hovorí podnikateľ M

prejsť na článok

Gastronomický slovník (P, R, S, T)

Varenie Paella – španielske jedlo pripravené na väčšej panvici z ryže, zeleniny a aspoň dvoch druhov mäsa. Palmové víno – biela tekutina z narezaných kmeňov paliem, ktorá má po vykvasení opojný účinok. Panchetta – taliansky druh slaniny. Panenka – čiže

prejsť na článok

Gastronomický slovník (P,R,S,T)

Varenie Paella – španielske jedlo pripravené na väčšej panvici zryže, zeleniny aaspoň dvoch druhov mäsa. Palmové víno – biela tekutina znarezaných kmeňov paliem, ktorá má po vykvasení opojný účinok. Panchetta – taliansky druh slaniny. Panenka – čiže svie

prejsť na článok