Tekvica - najväčšia bobuľa na svete

Väčšina ovocia či zeleniny má v niečom svoje prvenstvo. Či už je najsladšia, s najväčším podielom vitamínu C alebo najlepšia na trávenie... Aj tekvica má svoju prednosť. Je to najväčšia bobuľa sveta!

prejsť na článok

Tekvica - cenný dar prírody

Počasie nám už pomaly naznačuje, že sa blíži jeseň. Symbolom každej krásnej jesene je práve tekvica. V kuchyni ju môžeme využiť na rôzne pokrmy, ktoré budú chutiť vám, ale aj vašim blízkym.

prejsť na článok

Malá zelená vitamínová bomba – kiwi

Chuťou ako mix egrešov, jahôd a banánov, veľkosťou a tvarom podobné vajíčku, obsahom vitamínu C prevyšujúcim citrusy- to je hnedá chlpatá bobuľa kiwi.

prejsť na článok

Arónia čiernoplodá a jej zdravotné účinky

Arónia pochádza zo Severnej Ameriky, ale je hojne rozšírená aj na území Nemecka, Poľska, Bieloruska a Ruska. Ani u nás nie je žiadnou novinkou. Živili sa ňou už naši predkovia. Až v nedávnej dobe sa však zistilo, prečo je táto čierna bobuľa takou zdravou.

prejsť na článok

Agora – najväčšia sauna na svete

Priamo na pláži a s úžasným výhľadom na Atlantický oceán bola postavená najväčšia sauna na svete. Tylö je hrdé, že mohlo byť súčasťou tohto úžasného projektu. Táto obrovská sauna sa nachádza na odľahlej pláži na malom ostrove menom „Sandhornöya“ v sev

prejsť na článok

20. výročie Aucafe

Foie gras, tekvica, gaštan, hrozno Tortellini plnené tekvicou, jelenie ragú, espuma z vína Chianti

prejsť na článok