Keď sme v úvode článku spomínali, že kvôli týmto lievancom nemusíte mať výčitky, mysleli sme to vážne. Jeden kúsok totiž obsahuje iba približne 30kcal, čo znamená, že priemerná porcia 4 5 lievancov vás dokáže zasýtiť, zahnať chute na sladké a rapídne nezvýši váš denný energetický príjem. Čo budeme potrebovať? 1 jablko 40g ovsenej múky (rozmixované ovsené vločky) 100ml mlieka 2PL špaldovej múky hladkej 1 vajíčko štipka soli lyžička prášku do pečiva pol lyžičky perníkového korenia pol lyžičky škorice 1 PL medu alebo iného sladidla Ako na to? Jablko ošúpeme a najemno nastrúhame. Pomixujeme ovsené vločky, zmiešame s jablkom a prilejeme mlieko. Necháme chvíľu postáť, aby vločky nasali vodu z jablka a mlieka a hmota bola tuhšia. Pridáme vajíčko, soľ a prášok do pečiva a dôkladne zapracujeme do cesta. Na záver opatrne pridáme preosiatu múku, približne 2 polievkové lyžice množstvo však závisí napr. od druhu vločiek alebo veľkosti jablka. Výsledné cesto by malo by polotuhé. Na panvici tvarujeme lievance približne o veľkosti menšej dlane. Uvedené množstvo vystačí približne na 16 kusov. Pri servírovaní sa medze nekladú, odporúčame vyskúšať napríklad spojenie arašidového masla, tvarohu alebo čakankového sirupu so slivkami. Aká je výhoda ovsenej múky? Ovsená múka alebo rozmixované ovsené vločky jednoducho a rýchlo dodajú telu nielen potrebné vitamíny a minerály, ale taktiež veľmi dôležitú vlákninu. Denne by sme jej mali skonzumovať aspoň 30 gramov, čo však u väčšiny populácie nie je bežným zvykom. Vyššia konzumácia ovocia a zeleniny (4 5 porcií denne) sa tomuto odporúčaniu dokáže priblížiť, no potrebné je zaradiť aj celozrnné pečivo alebo iné obilninové výrobky, napríklad ovsené vločky. Okrem vlákniny vám dodajú napríklad aj vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pre funkciu centrálnej nervovej sústavy. Článek Tieto nadýchané jablkové lievance vás dostanú se nejdříve objevil na Key oka.
Autor: Veronika Feňáková Kalórie: 300 kcal / porcia Čas prípravy na: 20 min. Lievance - kto by ich nemiloval? Mnohých z nás chuťou vrátia naspäť do detstva, keď sme ich raňajkovali s domácim džemom alebo nutelou. Tieto jednoduché lievančeky dokážu
Už pravidelne sa prvý októbrový víkend stretávajú milovníci jabĺk na viacerých miestach v Bratislave ako aj po celej bratislavskej župe, aby si vychutnali chuť tohto ovocia a rôznych výrobkov z neho. Jablkové hodovanie sa koná od roku 2008 a nám bolo cťou
prejsť na článokKeď naši klienti začínajú svoju premenu, najväčší boj vedú práve so závislosťou na pečive, sladkých koláčoch, zákuskoch, cheesecake-och, sladkom… Máme pre teba ale dôležitú správu, ktorá ale nie je ničím prevratná: Nemusíš sa sladkých dobrôt vzdať, len vy
prejsť na článokZdravé raňajky v podobe lievancov zo špaldovej múky doma nesmú chýbať. Pripravte si jednoduché, rýchle a lahodné lievance. Obsah (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingrediencie 1 banán 200 ml mlie
prejsť na článokNa tieto palacinky sa budete zakaždým tešiť, akoby ste ich jedli prvýkrát! Niekoľko predvyrobených produktov na prípravu palaciniek nájdete aj v našich nákupných reťazcoch. Doma si ich ale viete pripraviť oveľa zdravšie a s tým, že budete presne vedieť