TOP 7 fun faktov o talianskej pochúťke lasagne

Internet je plný úžasných faktov o všetkom, na čo si len viete spomenúť. Verte či nie, naša obľúbená talianska kuchyňa nie je žiadnou výnimkou. Aké zaujímavé fakty sme našli o populárnej pochúťke s názvom lasagne, ktorej základom sú cestoviny, rajčinová omáčka a syr? Vedeli ste však, že … … sú jedným z najstarších druhov cestovín? Prvé zmienky o lasagniach sa vyskytli už v 13.storočí, no pôvod ich výroby je datovaný až do 14.storočia, teda obdobia neskorého Stredoveku. Presne v tomto období boli totiž lasagne prvýkrát oficiálne zapísané ako recept v Liber de Coquina (Knihe kuchárstva). … jeden kus lasagne neexistuje? Podobne ako u väčšiny ostatných druhov cestovín, aj toto slovo vyjadruje množstvo. Slovo lasagne tak označuje vždy viac ako jeden kus tejto sploštenej cestoviny. Zároveň slúži aj ako označenie pre hrniec s pastou vo viacerých vrstvách, ktoré sa prelínajú vrstvami rôznych prísad a omáčok. … existuje národný deň lasagní? Čítate dobre! 29. júl je oficiálne Národný deň Lasagní. Asi sa teraz pýtate, ako sa tento deň zvykne osláviť. Čo takto lasagne s vajíčkom a slaninou na raňajky, špenátové lasagne na obed a tie klasické na večeru! … pôvodne pochádzajú z Grécka alebo Anglicka? Existuje množstvo teórii o tom, ako si Taliani tento vynikajúci recept osvojili. Podľa jednej z nich toto označenie pochádza z Grécka a označuje hrniec. Iná zasa naznačuje jej spojitosť s Anglickom a podobnosťou s jedlom zvaným Loseyn. Avšak, vždy išlo o mierne odlišnú verziu lasagní bez rajčinovej omáčky. Tá sa k nim pridala až po roku 1500, kedy Krištof Columbus objavil Ameriku a v podstate aj samotné rajčiny. Z toho vyplýva, že lasagne, ako ich poznáme dnes, sú čisto talianskym pokrmom. … kedysi sa vyrábali z krupice? Cesto na lasagne sa v južnom Taliansku tradične pripravovalo pomocou krupice a vody. V severných oblastiach, kde krupica nebola k dispozícii, kuchári zase využívali tradičnejšiu verziu s múkou a vajíčkami. … lasagne si môžete urobiť v umývačke riadu? Áno, je to skutočne pravda! Všetko, čo musíte urobiť, je poukladať ingrediencie do zapekacej misky a pevne zakryť hliníkovou fóliou. Potom už len zapnete cyklus na umývačke riadu a voilà, lasagne sú hotové! My však takýto experiment rozhodne neodporúčame. … spojitosť s lasagnami je v niektorých prípadoch poriadne bizarná? Pamätáte si ešte na animovanú rozprávku o Garfieldovi? Ak áno, iste viete, že jeho obľúbeným jedlom sú práve lasagne. Keby ste nepočuli, ani neuveríte! O tomto talianskom jedle existuje dokonca pieseň od interpreta menom Weird Al Yankovic. Tento pán nahral pieseň s názvom „Lasagna“, ktorá je paródiou na svetoznámu skladbu „La Bamba“. Vynechali sme niečo? Ak poznáte ešte nejaký zaujímavý fakt o lasagniach, sem s ním! The post TOP 7 fun faktov o talianskej pochúťke lasagne appeared first on LeTorri.

prejsť na článok

Video: Parádny gól Tomáša Suslova proti Interu Miláno

21-ročný slovenský reprezentant Tomáš Suslov strelil v zápase Serie A medzi Hellasom Verona a Interom Milánom gól a pridal aj jednu asistenciu. Jeho tím nakoniec na domácej pôde remizoval s ligovým majstrom v poslednom kole talianskej ligy 2:2.

prejsť na článok

5 marketingových faktov, ktoré musí každý marketér vedieť

Každý rok sa marketingový priemysel vyvíja úžasnými spôsobmi. Ak chcete napredovať, nezabudnite držať krok s novými trendami. Zákazníci chcú, aby sa s nimi zaobchádzalo ako s ľuďmi, nie ako s číslami. Z toho vychádza aj 5 marketingových faktov zo štúdií o

prejsť na článok

Kolekcia /si:/

sea? see! /si:/ Kolekcia /si:/FOTO: Martin TomečkoMUAH: Mischel WarenitsDizajn látok a odevov: Michaela BednárováModel: Valentine – Stalker Agency, Mykola – Mix model management Niekedy všetko niečo znamená a niekedy nič neznamená nič. Kolekcia

prejsť na článok

Stratégia morforegulácie repky ozimnej spoločnosťou BELBA PLUS

Každoročne čelíme rôznym klimatickým podmienkam pri pestovaní poľnohospodárskych plodín nevynímajúc i repku ozimnú. Navzdory meniacej sa klíme, z následkami ako zvyšujúca sa priemerná teplota, odďaľovanie nástupu zimy, nižší úhrn zrážok a pod., základom

prejsť na článok

Rozhovor s našim talianskym šéfkuchárom Giusseppe Giannetto.

Rozhovor s našim talianskym šéfkuchárom Giusseppe Giannetto. Locanda - Vrútky & Martin Pizzové cesto robíme podľa Neapolskej obchodnej komory, podľa toho ako sa robí pravá n

prejsť na článok