Na prípravu budeme potrebovať: 400 ml smotany na šľahanie200 ml plnotučného mlieka60 g kryštálového cukru 1 vanilkový struk4 plátky želatíny500 ml Special editionVína z čiernych ríbezlí 50g kryštálového cukrukôra z 1 bio pomarančačerstvé ovocie na servírovane Postup:Smotanu na šľahanie zmiešajte s mliekom a cukrom v menšom hrnci.Pridajte semienka z vanilkového lusku a zohrievajte na miernom ohni len kým sa roztopí cukor. Potom zmes odstavte a nechajte asi 5 minút vychladnúť. Medzitým si dajte plátky želatíny do studenej vody napučať.Po 5 minútach ju vyberte, prebytočnú vodu zo želatíny vyžmýkajte a pridajte ju do ešte teplej ale nie horúcej smotanovej zmesi. Premiešajte, kým sa želatína úplne neroztopí.Pre istotu môžete zmes precediť cez sitko, to zachytí prípadné kúsky želatíny.Zmes nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom až dajte do chladničky úplne stuhnúť.V menšom hrnci zmiešajte víno s cukrom a kôrou, a na strednom plameni varte približne 25 minút, kým sa víno sčasti neodparí a vznikne hustá vínová omáčka.Po uvarení vyberte pomarančovú kôru a nechajte omáčku vychladnúť.Omáčkou potom polejte pripravenú panna cottu a podávajte dozdobenú čerstvým ovocím. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.
Na prípravu budeme potrebovať : 400 g farmárskych kačacích pŕssoľ 450 g na maslovej tekvice150 g zemiakov75 ml plnotučného mlieka25
prejsť na článokMousse zo sardiniek, farebná cuketa, domáca crostína, olivová tapenádaPolievka Krém z bielej fazule, chips s Coppa di Pancheta, žeruchaPrvé hlavné jedlo Sépiové špagety, fritované baby chobotničky, artičoky, mandle, čerstvá bazalkaDruhé hlavné jedlo Siv
prejsť na článokPrepeličie vajíčko marinované v cvikle, mousse z kozieho syra, špargra, pšenicaPolievka Krém z mladého špenátu, jarná bryndza, redkovkaPrvé hlavné jedlo Domáce cappellatti, žihlava, ricotta, pistácie, datelinka,omáčka z bieleho vína, šalotkaDruhé hlavné j
prejsť na článokĽahké letné talianske jedlo. Nasýti ale nezaťaží, vhodné ako obed alebo večera počas horúcich dní.
Kubánsky spevák Eusebio vydáva debutový album La Farándula na Slovensku pod ochrannými krídlami producenta Petra Panna. Keď sa spojí do jedného hudobného projektu Kuba a Slovensko, výsledkom môže byť jedine verejnosťou ostrosledovaný a scénou dlhoočakávan