Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou

Na prípravu budeme potrebovať: 400 ml smotany na šľahanie200 ml plnotučného mlieka60 g kryštálového cukru 1 vanilkový struk4 plátky želatíny500 ml Special editionVína z čiernych ríbezlí 50g kryštálového cukrukôra z 1 bio pomarančačerstvé ovocie na servírovane Postup:Smotanu na šľahanie zmiešajte s mliekom a cukrom v menšom hrnci.Pridajte semienka z vanilkového lusku a zohrievajte na miernom ohni len kým sa roztopí cukor. Potom zmes odstavte a nechajte asi 5 minút vychladnúť. Medzitým si dajte plátky želatíny do studenej vody napučať.Po 5 minútach ju vyberte, prebytočnú vodu zo želatíny vyžmýkajte a pridajte ju do ešte teplej ale nie horúcej smotanovej zmesi. Premiešajte, kým sa želatína úplne neroztopí.Pre istotu môžete zmes precediť cez sitko, to zachytí prípadné kúsky želatíny.Zmes nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom až dajte do chladničky úplne stuhnúť.V menšom hrnci zmiešajte víno s cukrom a kôrou, a na strednom plameni varte približne 25 minút, kým sa víno sčasti neodparí a vznikne hustá vínová omáčka.Po uvarení vyberte pomarančovú kôru a nechajte omáčku vychladnúť.Omáčkou potom polejte pripravenú panna cottu a podávajte dozdobenú čerstvým ovocím. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.

prejsť na článok

Kačacie prsia s vínovou omáčkou a tekvicovým pyré

Na prípravu budeme potrebovať : 400 g farmárskych kačacích pŕssoľ 450 g na maslovej tekvice150 g zemiakov75 ml plnotučného mlieka25

prejsť na článok

Giro d´Italia – Veneto

Mousse zo sardiniek, farebná cuketa, domáca crostína, olivová tapenádaPolievka Krém z bielej fazule, chips s Coppa di Pancheta, žeruchaPrvé hlavné jedlo Sépiové špagety, fritované baby chobotničky, artičoky, mandle, čerstvá bazalkaDruhé hlavné jedlo   Siv

prejsť na článok

Veľká noc

Prepeličie vajíčko marinované v cvikle, mousse z kozieho syra, špargra, pšenicaPolievka Krém z mladého špenátu, jarná bryndza, redkovkaPrvé hlavné jedlo Domáce cappellatti, žihlava, ricotta, pistácie, datelinka,omáčka z bieleho vína, šalotkaDruhé hlavné j

prejsť na článok

Cestoviny s paradajkovo-bylinkovou omáčkou

Ľahké letné talianske jedlo. Nasýti ale nezaťaží, vhodné ako obed alebo večera počas horúcich dní. 

prejsť na článok

EXPRES.sk: Kuba a Slovensko predstavujú spoločný hudobný projekt!

Kubánsky spevák Eusebio vydáva debutový album La Farándula na Slovensku pod ochrannými krídlami producenta Petra Panna. Keď sa spojí do jedného hudobného projektu Kuba a Slovensko, výsledkom môže byť jedine verejnosťou ostrosledovaný a scénou dlhoočakávan

prejsť na článok