Kačacie prsia s vínovou omáčkou a tekvicovým pyré

Na prípravu budeme potrebovať : 400 g farmárskych kačacích pŕssoľ 450 g na maslovej tekvice150 g zemiakov75 ml plnotučného mlieka25 g maslasoľ, muškátový oriešok 500 ml Trnkového vína2 PL hustého hovädzieho vývaru1 ČL cukru25 g masla Omáčka:Víno dajte do menšieho hrnca a varte, kým nezhustne do sirupovej konzistencie.Potom pridajte vývar, cukor, soľ, omáčku odstavte a na zjemnenie pridajte maslo, ktoré sa v teplej omáčke krásne rozpustí. Pyré:Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky, a v osolenej vode uvarte do mäkka. Tekvicu ošúpte, nakrájajte na kocky a uvarte nad parou do mäkka.Uvarené a ešte teplé zemiaky aj tekvicu dajte do väčšej misy, pridajte zohriate mlieko a pomocou mixéra vyšľahajte na hladké pyré. Prsia:Kožu narežte do mriežky a prsia vložte do studenej panvice kožou dole.Opekajte na najnižšom plameni, kým sa nevypečie tuk a koža zostane krásne zlatavá.Prebytočný tuk zlejte z panvice, prsia otočte na druhú stranu, nechajte na panvici ešte zatiahnuť, a prsia dopečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov na programe horkovzduch.Kačacie prsia sú správne upečené, keď dosiahnu teplotu 55 stupňov (trvá to približne 10 min).Keď majú prsia správnu teplotu, vyberte ich z rúry, prikryte alobalom a nechajte aspoň 10 minút odstáť.Potom ich nakrájajte na tenké plátky, osoľte vločkovou soľou, a podávajte s tekvicovým pyré preliate teplou vínovou omáčkou. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Kačacie prsia s vínovou omáčkou a tekvicovým pyré je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.

prejsť na článok

Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou

Na prípravu budeme potrebovať: 400 ml smotany na šľahanie200 ml plnotučného mlieka60 g kryštálového cukru 1 vanilkový struk4 plátky

prejsť na článok

Pichon Baron

26.10.2023, od 19:00 Priatelia vinári, pripravili sme pre vás ďalší z vrcholov tohtoročnej sezóny v Bratislave. Skvelým vínam z Chateau Pichon Baron bude sekundovať skvelé poňatie francúzskej gastronómie. Večerom Vás bude sprevádzať David Froelón.

prejsť na článok

Víkendová ponuka

Víkendová ponuka Ponuka šéfkuchára 50g Francúzske kačacie paté Cancanero, hrušky 10,90 € 0,33l Kapustnica, mäso, huby 4,80€ 350g Lokša plnená kačacím mäsom a drobami, šalát z červenej kapusty 13,50 € 350g Kačacie stehno pečené, dusená červená kapusta, lok

prejsť na článok

Zemiaky so zeleninou a paradajkovým pyré

Tieto varené zemiaky s paradajkovým pyré a zeleninou sú vynikajúce ako príloha k pečenému mäsu, alebo ako samostatné jedlo.

prejsť na článok

Gaštanová bábovka

Gaštanová bábovka Tento týždeň si môžete osladiť receptom len z dvoch ingrediencií! Porcie 5

prejsť na článok