Varenie – Príprava jedál Pri varení vpare potraviny neprichádzajú do priameho kontaktu svodou, pretože sú uložené na dierkovanej podložke alebo na site nad menším množstvom vriacej vody vprikrytom hrnci. Takto sa nevylúhuje množstvo vzácnych látok ako pri varení vo vode. Ešte účinnejšie sú špeciálne parné hrnce sparnou vložkou. Pri použití tejto technológie samotné potraviny neochucujeme, ale koreniny dáme do vody. Odtiaľ sa prchavé oleje pomocou pary rozptýlia na pokrm. Varenie pomocou pary je vhodné najmä vprípade mladej zeleniny, zemiakov, ovocných knedličiek aknedlí ako prílohy kmäsu. Tvrdšie potraviny varením v pare nezmäknú. Výhody anevýhody: Prednosťou varenia vpare je zachovanie chuti potravín aaj užitočných vitamínov aminerálov, nezničí sa ich zďaleka toľko ako pri varení vo vode. Je to šetrný azároveň zdravý spôsob úpravy, pretože sa minimalizuje používanie tuku, pre chuť stačí pridať kúsok masla. Nevýhodou je strata pôvodnej vône potraviny atiež dlhšia doba prípravy napriek tomu, že para dosahuje vyššiu teplotu ako voda pri varení. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Prikrývame ňou panvicu, keď nemáme po ruke pokrievku, grilujeme v nej, balíme do nej potraviny, ktoré skladujeme v chladničke... to sú len niektoré z využití hliníkovej fólie v kuchyni. Môže mať teda varenie s alobalom nebezpečné a škodlivé následky?
prejsť na článokDnes Vám prinášame stavbu sporák s diagonálnou platňou vo veľmi peknej bledomodrej farbe. Táto stavba je dosť veľká a vyžaduje dostatok priestoru. Samozrejme jej základnou funkciou je varenie. Sekundárne slúži na vykurovanie priestoru. Tomu pomáha aj čas
prejsť na článokRevolúcia v kuchyni pokračuje. Výrobca kuchynských spotrebičov BORA štartuje do novej etapy pod heslom „Nový komfort pri varení“. Vytvorením novej kategórie rúr na pečenie Flex otvárame náš sortiment produktov, ktorý bol doteraz zameraný na systémy digest
prejsť na článokVarenie – Príprava jedál Varenie vo vodnom kúpeli predstavuje šetrnejší spôsob varenia. Potravina sa pripravuje vohňovzdornej miske alebo v menšom kastróli, ktorý je umiestnený vo väčšom nízkom hrnci alebo vhlbšej panvici svodou. Túto najprv necháme zovr
prejsť na článokPečené bravčové koleno Pečené bravčové koleno