Vegánska Miso Polievka za 15 Minút

Japonská miso polievku s tofu, zelenou cibuľkou a množstvom zeleniny. Chutná a upokojujúca, len 15 minút od začiatku do konca. čas prípravy: 15 minút počet porcií: 2 porcie Ingrediencie: 4 šálky zeleninového vývaru (na tradičnejšiu miso polievku použite dashi) 1 list nori (sušená morská riasa nakrájaná na veľké obdĺžniky) voliteľné 3-4 PL bielej alebo žltej miso pasty 1/2 šálky nasekaného zeleného mangoldu (alebo inú zeleninu podľa vlastného výberu) 1/2 šálky nakrájanej zelenej cibule 1/4 šálky pevného tofu (na kocky) Postup: Zeleninový vývar dáme do hrnca a privedieme k varu. Medzitým vložte miso pasty do malej misky, pridajte trochu horúcej vody a šľahajte do hladka. Tým sa zabezpečí, že sa pri neskoršom pridaní do polievky nezhrudkuje. Do vývaru pridajte mangold (alebo inú zeleninu podľa vlastného výberu), zelenú cibuľu, tofu a varte 5 minút. Potom pridajte nori a premiešajte. Odstráňte z ohňa, pridajte zmes miso a premiešajte, aby sa spojila. Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac miso alebo štipku morskej soli. Podávanie: Podávajte teplé. Najlepšie čerstvé. Dobrú chuť !

prejsť na článok

Hrubosť

Mišo vyjde z krčmy a hneď pri chodníku začne močiť. Okoloidúca pani sa pohoršuje: - Ach, taká hrubosť! Mišo sa na ňu otočí a hovorí: - A čo tá dĺžka?

prejsť na článok

Hašišák a zlatá rybka

Mišo - hašišák chytá na brehu rieky ryby. Zrazu chytí zlatú rybku a tá sa mu ponúkne splniť tri želania: - Aké je tvoje prvé želanie? , pýta sa rybka. - Ubaľ mi jointa! , vraví Mišo. Zlatá rybka želanie splní, Mišo si zafajčí. - Aké je tvoje druhé žela

prejsť na článok

Poctivá cesnaková polievka

Polievka, ktorá postaví chorého na nohy. Môže sa hodiť aj po fláme.

prejsť na článok

Hrášková krémová polievka

Veľmi jednoduchá a rýchla polievka, ktorú zvládnu uvariť aj deti. O to viac im bude chutiť.

prejsť na článok

Čo je miso pasta? Druhy a využitie v kuchyni.

Miso je taká zvláštna pasta s ešte zvláštnejšou chuťou a vôňou. Ani s farbou to nie je žiadna sláva. Môže mať jemne žltú farbu, takmer všetky odtiene hnedej a niekedy až červenkastý nádych. Má tuhšiu konzistenciu a je veľmi slané. To by nevadilo, pretože

prejsť na článok