Význam vlka v severskej kultúre: S čím sa spája a čo je jeho podstata?

Pokiaľ sa pozrieš na ponuku v našom e-shope, pravdepodobne ti neujde, že hneď niekoľko našich produktov sa pýši vlčími motívmi. The post Význam vlka v severskej kultúre: S čím sa spája a čo je jeho podstata? appeared first on somviking.sk.

prejsť na článok

Alopecia areata: Ako s ňou bojovať? Podstata ochorenia a príbeh

Alopecia areata je autoimunitné kožné ochorenie, ktoré postihuje okolo štyri milióny Európanov všetkých vekových kategórií. Aká je diagnostika a liečba? The post Alopecia areata: Ako s ňou bojovať? Podstata ochorenia a príbeh appeared first on nanogen.sk.

prejsť na článok

Raytracing podstata a pipeline

Raytracing, v slovenčine #8216;metóda sledovania lúča, je veľmi efektívny a najpoužívanejší algoritmus pre rendering scén v počítačovej grafike. Jeho princíp je jasný už z jeho názvu. Pri raytracingu vieme následne okrem farby rátať aj odlesky, tiene, pri

prejsť na článok

Sudičky, ktoré tkajú pavučinu osudu: Kto sú norny?

V dnešnom článku by sme sa spolu s tebou radi v krátkosti bližšie pozreli na to, kto sú v severskej The post Sudičky, ktoré tkajú pavučinu osudu: Kto sú norny? appeared first on somviking.sk.

prejsť na článok

Legendárne zbrane: Toto je Mjolnir, devastačné kladivo samotného Thora

Bájny Mjolnir, dobre známe kladivo samotného Thora, boha bleskov, je jedným z najznámejších artefaktov v celej severskej mytológii a a The post Legendárne zbrane: Toto je Mjolnir, devastačné kladivo samotného Thora appeared first on somviking.sk.

prejsť na článok

Raytracing akcelerácia

Rekurzívny raytracing Priesečník lúča s objektom nadobúda určitú farbu na základe vlastností daného povrchu alebo uhla pohľadu kamery a uhla dopadu lúča. K výslednej farbe prispieva aj osvetlenie alebo prenos farby z iného objektu, z ktorého sa lúč už pre

prejsť na článok