Za príjemnou vianočnou arómou

Už o pár dní tu máme najkrajšie sviatky v roku, ktoré sa budeme snažiť prežiť v kruhu tých najbližších. Hoci to možno ešte v mnohých domácnostiach predvianočne nevyzerá, no verím, že sa už pripravujete a nasávate predvianočnú atmosféru navôkol a máte nach

prejsť na článok

Datle - sladká energia

Ďatle sú pre nás zväčša len vianočnou záležitosťou. V sušenej podobe sa objavujú takmer na každom sviatočnom stole. Ich účinky sú však pre verejnosť aj naďalej neznáme. Ako to teda s nimi v skutočnosti je? Oplatí sa nám ich kupovať aspoň na sviatky?

prejsť na článok

Medovnikárstvo ako staré remeslo: Ako sa piekli kedysi?

Čo je pre vás typicky vianočnou cukrovinkou? Mnohí by odpovedali, že linecké koláčiky, osie hniezda alebo vanilkové rožteky. Pre iných sú to orechové medvedie labky či obľúbené šuhajdy. Na jednom sa však zhodneme všetci – Aké by to boli Vianoce bez medovn

prejsť na článok

Vianočné formy a vykrajovačky

Vôňa domácich keksov a sušienok je prítomná počas Vianoc snáď v každej domácnosti a vytvára tu nezameniteľnú atmosféru sviatkov. Formičky a vykrajovačky s vianočnou tematikou nájdeme v zásuvke nejednej gazdinky, či už ich používa na pečenie pre celú rodin

prejsť na článok

Ako si vypestovať liči

Liči je malé tropické ovocie s bielou šťavnatou a sladkou dužinou s jemnou arómou muškátov alebo ruží. Tvarom liči pripomína lieskový oriešok.

prejsť na článok

Koláč s cmarom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Vláčny a lahodný koláč s ringlotami ochutený trstinovým cukrom s rumovou arómou. Ingrediencie: Na cesto: 250 ml cmaru 80 g cukru 1 vanilínový cukor 2 vajcia 40 ml oleja 200 g polohrubej múky 1 zarovnaná ly

prejsť na článok