Zdravotné účinky marhúľ a tipy na ich chutné využitie v kuchyni

Svojou jemnou zamatovou textúrou a sladkou chuťou, patria marhule k jednému z vrcholových ovocí roka. Ak ich však nepestujete v záhrade, nebývate v blízkosti nejakého pestovateľa, alebo nemáte známeho, ktorý by tieto plody pestoval, možno ste si nikdy nev

prejsť na článok

Zapečený chlieb so syrom

Jednoduché a chutné využitie staršieho bieleho alebo toustového chleba.   

prejsť na článok

Múka v kuchyni: Ražná múka

Článok bol napísaný pre magazín Penam ako jeden zo série článkov Príbeh pečiva. Autorské práva na fotky má Penam Slovakia a.s. Aj keď je u nás preferovanou obilninou pšenica, ražná múka sa oddávna používala na pečenie chleba a výrobky z nej

prejsť na článok

Gaštan jedlý a jeho účinky na zdravie

Sezóna jedlých gaštanov je tu! A že sú nielen chutné, ale aj zdravé, tak na to môžete vziať jed :). Jedlé gaštany sú výborným liekom na mozog, kosti, srdce a zlepšujú aj trávenie.

prejsť na článok

Prečo je extra panenský olivový olej výnimočný

Extra panenský olivový olej je známy už veľmi veľa rokov, dokonca sa objavuje a spomína už v dávnej gréckej mytológii. Hlavnou a dôležitou správou pre vás je to, že je nesmierne zdravý. Bežné využitie olivového oleja je prevažne v kuchyni. Avšak v posledn

prejsť na článok

Čo si pripraviť na večeru? 4 univerzálne tipy na večeru (nielen) vo dvojici

Ako to robíte s večerou vy? Dáte si to čo ste mali na obed, pripravíte si niečo jednoduché alebo varíte zložitejšie recepty? My vám ukážeme, ako si navariť rýchlo, chutne a zároveň aj výživne. Taktiež sa nemusíte držať presne receptu, ale improvizovať môž

prejsť na článok