Článok bol napísaný pre magazín Penam ako jeden zo série článkov Príbeh pečiva. Autorské práva na fotky má Penam Slovakia a.s. Aj keď je u nás preferovanou obilninou pšenica, ražná múka sa oddávna používala na pečenie chleba a výrobky z nej by nemali chýbať v sortimente žiadnej pekárne. Jej použitie je však omnoho rozsiahlejšie, preto sa s nami poďte pozrieť na jej históriu, využitie a tiež prospešné vlastnosti v článku spracovanom pre magazín Penam. Múka v kuchyni: Ražná múka | Magazín Penam The post Múka v kuchyni: Ražná múka appeared first on Mykitchendiary.
Článok bol napísaný pre magazín Penam ako jeden zo série článkov Príbeh pečiva. Autorské práva na fotky má Penam Slovakia a.s. Pšenica je u nás najrozšírenejšia a najdôležitejšia obilnina s vysokým obsahom bielkovín, ktorých základnou zložk
prejsť na článokIngrediencie 100g hnedá ryžová múka 50g prosová múka 50g pohánková múka 30g bezlepkové ovsené vločky 25g psyllium (skorocel indický) 6g prášok do pečiva 6g soľ ( čierna soľ ) 2 polievkové lyžice kokosového oleja cca. 450 ml vody korenie podľa c
prejsť na článokVýber tej správnej múky môže byť niekedy veľmi náročný. Zo všadiaľ počúvame, že biela múka nie je pre telo dobrá, že čierne pečivo je len prifarbená biela múka, že by sme mali konzumovať viac vlákniny... no a tak sme nakoniec takí dopletení, že ani neviem
prejsť na článokCHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie
prejsť na článokNa našej ceste za poctivými potravinami a zdravou stravou sa tentokrát vydáme do minulosti – dokonca až do stredoveku. Je prekvapujúce, čo všetko naši predkovia dokázali zúžitkovať ako zdravé potraviny s nízkym glykemickým indexom, dostatkom vlákniny, min
prejsť na článok