Len ťažko by ste hľadali lepší symbol leta ako sú jahody. Pustite si fantáziu na prechádzku a pridajte ich do svojich letných šalátov. Tak dodáte ľahkým letným večeriam sviežosť, farbu a úplne iný rozmer – stopercentne s nimi zabodujete aj na záhradnej párty. Od zelených lístkov pikantnej rukoly cez kyslé citrusové ovocie, jemné hydinové mäso alebo zemité vlašské orechy, jahody sa hodia takmer ku všetkému. Jahody v kombinácii so syrom? Áno! Mliečne výrobky k jahodám jednoznačne patria. Skvele s nimi ladí feta, parmezán alebo mozzarella, ale napríklad aj kozí syr. Nezabudnite ani na bylinky – nebojte sa mäty alebo lístkov obyčajného rozmarínu, ktorý možno máte doma na parapete. Sladké plody jahôd vytvárajú skvelý kontrast s balzamikovým octom, ktorý je druhou hviezdou tohto receptu. Kombinácia jahôd a balsamica je tradičnou súčasťou talianskej kuchyne. Nevieme síce presne kedy a kto ju pre svet vymyslel, ale stopercentne vieme, že ocot Balsamico má svoje korene v regióne Emilia-Romagna v severnej časti Talianska. Tu sa ocot vyrába už po stáročia, v dlhom procese fermentácie a starnutia hroznového muštu. Balsamico pridáva jedlu bohatú a sladkokyslú chuť a najmä zvýrazní vôňu jahôd. Dá im hĺbku. Ingrediencie: 250g mladého špenátu200g cherry paradajok175g čerstvých jahôd125 g mini mozzarelly1-2 ks avokádahrsť vlašských alebo pekanových orechov olivový olejkrém s balsamico octom (dá sa kúpiť napr v Dm-drogerie) Postup šalát s jahodami Začnite tým, že umyjete všetky zeleninové ingrediencie. Nasekajte mladý špenát na menšie kúsky a umiestnite ho do veľkej a štýlovej miešacej misy. TIP: Pýta si vaša kuchyňa letnú zmenu? Stačí naozaj máličko. Krásne a cenovo výhodné farebné kúsky do kuchyne nájdete na Zalando Lounge. Cherry paradajky rozkrojte na polovice a pridajte ich do misy so špenátom. Čerstvé jahody si očistite a nakrájajte ich na plátky. Mini mozzarellu rozdeľte na polovice alebo štvrtiny a rozložte ich po celom šaláte. Avokádo olúpte, odstráňte kôstku a nakrájajte ho na plátky alebo kocky. Pridajte ho do zvyšných ingrediencií v miske a ako posledný “must-have” doplnok pridajte hŕstku vlašských alebo pekanových orechov, ktoré ste vopred nasucho a do zlata opiekli na panvici. Zakončite prípravu šalátu pokvapkaním olivovým olejom a krémom s balsamico octom. Uistite sa, že je všetko v dokonalej harmónii a servírujte. Užite si tento chutný šalát s jahodovým prekvapením a nezabudnite si potešiť oko pohľadom na úžasné kúsky do kuchyne, ktoré ponúka Lounge by Zalando. Btw, v Lounge by Zalando sa každý deň niečo mení. Nemajú pevnú ponuku ani stály sortiment, ale namiesto toho prinášajú svojim členom dennodenne nové bleskové výpredaje. To znamená, že vždy môžete nájsť niečo zaujímavé a štýlové. Kto by nemal rád prekvapenia?
Šalát sa stal tradičnou prílohou takmer ku každému jedlu. Dámy ho jedia predovšetkým kvôli jeho nízkym kalóriám, deťom ho dávame kvôli prísunu železa. Čo iné nám však šalát môže ponúknuť?
prejsť na článokVarenie – Recepty – Zelenina a ovocie Šalátová varianta na slávnu taliansku trojku Caprese. Ingrediencie: balsamico podľa chuti bazalka podľa chuti 5 čiernych olív mleté čierne korenie podľa chuti 100 g mozzarelly 2 paradajky Príprava: Rajči
prejsť na článokCHICKPEA SUNDAL - CÍCEROVÝ ŠALÁT Tento tradičný juhoindický šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a plný exotickej chute. Orechový a chrumkavý cícer je doplnený strúhaným kokosom ktorý mu prepožičiava sladkú chuť, no neosladzuje ho. Jemne pikantné horčičn
prejsť na článokZdravý a lacný šalát z bielej hlávkovej kapusty a karotky.
Jednoduchý vynikajúci šalát, zvládnete pripraviť popri nakladaní kyslej kapusty.