V predajni zeleniny si pán v najlepších rokoch praje 3 kg zeleru. - Bohužiaľ, zeler sme pred 10 minútami vypredali , ospravedlňuje sa predavačka, ale máme úplne čerstvý špenát, keby ste chceli. Muž si sklamane šúcha bradu a hovorí: - Nie, ďakujem, špenát nechcem, ja potrebujem zeler. - Ale špenát, vážený pane, má rovnaké vitamíny ako zeler! - prehovára zákazníka predavačka, naviac obsahuje aj fosfor a ten v zeleri nie je. Muž mávne rukou a odpovie: - Pozrite, mladá pani, ja potrebujem, aby mi stál a nie svietil!
Čas prípravy: 20 min Ingrediencie: 1balenie lavaš (nekvasený chlieb) 3 PL rajčinový pretlak pizza korenie soľ strúhana mozzarella šampiňóny kukurica špenát Postup: Prvý kruh lavašu dáme do formy na pizzu, nastrúhame naň trošku syra.
prejsť na článokNa oleji orestujeme mrazený špenát. Pridáme soľ, korenie, pretlačený cesnak a namrvenú polovicu syru NIVA. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a navrstvíme pripravenou zmesou. Posypeme namletými orechami a zvinieme do rolády. Potrieme vajíčkom a
prejsť na článokSedia dve muchy a jedna sa pýta tej druhej: - Čo budeme mať na obed? - Hovno so špenátom. - Fúúúj, špenát!
prejsť na článokPríde muž domov a hovorí: - Kúpil som autorádio. A žena na to: - Načo, veď nemáme auto?! - Ja som sa ťa tiež nepýtal, na čo máš podprsenku.
prejsť na článokVedeli ste, že Portulaka je vraj Gándhího obľúbené jedlo? Táto zelená listová burina, ktorú máme často na svojej záhrade ma chuť podobnú špenátu alebo žeruche. Portulaka je plná vitamínu A, C, glutatiónu a melatonínu, má 5-7x vyšší obsah ALA omega-3 mastn
prejsť na článok