Čerešne

Na strome sa rozprávajú dve čerešne. - Prečo sa smeješ? - Lebo máš vonku červíka.

prejsť na článok

Kôstka z čerešne

Na čo si musí dať somálska žena pozor? Aby nezjedla čerešňovú kôstku. Potom by vyzerala ako v šiestom mesiaci tehotenstva.

prejsť na článok

Fermentácia kávy

Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní rozbehne proces kvasenia. Fermentácia môže zlepšiť chuť kávy alebo ju pokaziť. Ide len o to

prejsť na článok

Pestovanie kávovníka: Od zrnka v pôde po šálku kávy

Cesta kávového zrna z kávovníka až do šálky spotrebiteľov je naozaj dlhá. Premýšľali ste niekedy nad tým, ako sa taký kávovník pestuje, aké podmienky potrebuje na rast a ako vyzerá jeho spracovanie? Pozrime sa na to spoločne.Kávovník sa v súčasnosti pestu

prejsť na článok

Výberová káva

Kvalita Výberová káva je upražená z výberových kávových zŕn. To znamená, že zrná boli vypestované v istej im vyhovujúcej nadmorskej výške, v správnom ročnom období, v kvalitnej pôde a n

prejsť na článok

Cold brew lemon tonic

Cold brew je silný kávový extrakt, na ktorého prípravu vám stačia len dve ingrediencie, a to pomletá káva a studená voda. My sme na výrobu cold brew použili našu KAAN Peru El Eden, no použiť môžete akúkoľvek kávu, ktorá vám chutí, odporúčame však výberovú

prejsť na článok