Domáci slivkový lekvár aj bez cukru a konzervantov

Drobné ovocie ako slivky je mimoriadne vhodné na varenie zdravých a kvalitných lekvárov. Keďže sa náš lekvár bude skladať len z ovocia a prípadne kryštálového cukru, bude pri jeho výrobe dominovať hygiena a dôkladné zahustenie lekvárovej hmoty varom. Sliv

prejsť na článok

Extra trvanlivý slivkový lekvár

Slivkový lekvár bez konzervantov, uvarený touto málo známou metódou vám vydrží desať až dvadsať rokov. Ako na to? Prečítajte si...

prejsť na článok

Pečené tofu so slivkovou omáčkou

Pečené tofu so slivkovou omáčkou Slivky sú moja veľká láska a v spojení s údenými a slanými chuťami by ic

prejsť na článok

Ako sa kedysi varil slivkový lekvár

Varenie - Svetové a minulé chute Varenie lekváru malo kedysi aj spoločenskú funkciu. Pretože išlo o zdĺhavejší proces v porovnaní so spracovaním iných druhov ovocia, zvykli sa dať dohromady viaceré rodiny a varenie lekváru si spojili s malou dedinskou

prejsť na článok

Zemiaková torta so snehom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Zemiaková torta osladená lekvárom a zapečená s bielkovým snehom pripomenie múčniky od mamy. Ingrediencie: 2 vajcia 100 g práškového cukru 200 g uvarených postrúhaných zemiakov citrónová alebo pomarančová kôra

prejsť na článok

Slivkový koláč s posýpkou

Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.    

prejsť na článok