Na 2 porcie potrebujete: 2 ks jahňacieho zadného lýtka3 PL olivového olej2 vetvičky čerstvého rozmarínu 2 strúčiky cesnakusoľ200 ml Višňového vína Pereg 100g odkôstkovaných višní (môžu byť aj mrazené)1 PL masla Postup:V menšom hrnci zohrejte olej, tak aby bol teplý (nie horúci).Pridajte vetvičky rozmarínu, ktoré jemne potlačte, aby uvoľnili čo najviac vône, roztlačený cesnak, a takto nechajte olej marinovať približne 20 minút.Jahňacie lýtka zbavte prípadných blán, položte do pekáča a potrite rozmarínovo cesnakovým olejom, osoľte a podlejte trochou vody.Jahňacie pečte zakryté alobalom vo vyhriatej rúre na 170 stupňov. Po hodine a pol dajte alobal dole a pečte ešte ďalšiu hodinu.Ak je to potrebné, podlejte počas dopekania trochou vody.Keď je mäso upečené, na panvici zvarte višňové víno, kým nezhustne. Trvá to približne 20 minút.Pridajte výpek z upečeného jahňacieho mäsa, premiešajte a varte, kým omáčka nedosiahne požadovanú hustotu.Pridajte višňe, premiešajte ich, počkajte kým sa zohrejú a na záver omáčku zjemnite maslom, ktoré nechajte úplne roztopiť.Upečené jahňacie lýtko podávajte so zemiakovou kašou a preliate višňovou omáčkou s višňami. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Jahňacie lýtko s višňovou omáčkou je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.
Foie gras, tekvica, gaštan, hrozno Tortellini plnené tekvicou, jelenie ragú, espuma z vína Chianti
prejsť na článokJahňacie mäso je zaradené medzi červené mäso, o ktorom sa často hovorí, že nie je až také zdravé, ako biele. Avšak mäso z jahňaťa odchovaného na tráve je vynikajúcim zdrojom proteínov a životne dôležitých živín, ako je železo, zinok, selén a vitamín B12,
prejsť na článokQEEMA MASALA Toto jedlo je možné pripravovať vo viacerých variáciách. Môžeme využiť mleté kuracie, bravčové, jahňacie alebo hovädzie mäso, zemiaky, hrach. V recepte je použitá originálna zmes korenia čo zrýchľuje jeho prípravu a znižuje zložitosť na minim
prejsť na článokĽahké letné talianske jedlo. Nasýti ale nezaťaží, vhodné ako obed alebo večera počas horúcich dní.
Ponúkame Vám prehľad marinád, ktoré sme pre Vás získali z rôznych kulinárskych zdrojov. Tieto marinády sú určené prevažne na kuracie, bravčové, ale aj na ryby či jahňacie alebo kto holduje vegetariánskym jedlám, nájdete tu aj tipy na marinádu k zelenine,
prejsť na článok