Varenie - Správna výživa – Čo je dobré pre...? Aby boli kĺby dostatočne ohybné azvládli záťaž, ktorým sú aj pri vyšších fyzických výkonoch vystavené, nesmú im chýbať minerály ako selén, zinok, vápnik ahorčík, vitamíny A, B6, C aE, ale iomega-6 čiomega-3 mastné nenasýtené kyseliny. Kolagén zase zabezpečuje elasticitu chrupaviek išliach atým lepšiu ohybnosť kĺbov. Vhodné potraviny: rybí tuk, morské ryby mlieko amliečne výrobky strukoviny červená paprika, špenát, paradajky pupalka, výťažok v tabletkách ľanový aslnečnicový olej čierne ríbezle, citrusové ovocie huspenina, rôsol Zlá voľba: nedostatok zdravého pohybu, sedavý štýl života nevhodné, príliš náročné cviky najmä vprípade človeka, ktorý nemá trénované telo absencia mlieka iostatných zdrojov dôležitých vitamínov vo výžive redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freedigitalphotos.net Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Dôležitosť mobility v našom výkone už nie je novinkou. Vieme, že výsledky nedosiahneme len dvíhaním ťažkých váh, ale aj pracovaním na celkovom zdraví a stave tela. V tomto článku si ukážeme ako tréning na mobilitu môže vyzerať a zameriame sa pri tom na cv
prejsť na článokBolesti bedrového kĺbu môžu mať viacero príčin. Najčastejšie zvyknú bolieť v tehotenstve, v dôsledku poranenia alebo kvôli dlhému sedeniu. Aby ste si uľavili od tejto bolesti, nemusíte hneď vybrakovať lekáreň. Stačí pár cvikov na boky! Nezabúdajte na stre
prejsť na článokNaše telo funguje ako dokonalý stroj, ktorý neustále pracuje. Časom sa ale unaví a pocíti to aj náš pohybový aparát. Ako teda udržať svoje kĺby, kosti a chrupavky zdravé? Či už je to spôsobené vekom, úrazom alebo nadváhou, nášmu pohybovému aparátu dávame
Doplnky výživy sú koncentrovanými zdrojmi živín aich užívaním dopĺňame doorganizmu to, čo sa mu nedostáva vdostatočnom množstve vprirodzenej strave. Môžeme tak povedať, žeslúžia naudržiavanie optimálnej hladiny látok, ktoré sú potrebné
prejsť na článokŽelatína je bielkovina živočíšneho pôvodu avyrába sa zhovädzích, bravčových, kuracích čirybích kostí akoží. Kvôli svojim vlastnostiam aúčinkom sa využíva vmnohých odvetviach, napríklad vpotravinárskom, farmaceutickom čikozmetickom priemysle. Prečo sa odpo
prejsť na článok