Želatína je bielkovina živočíšneho pôvodu avyrába sa zhovädzích, bravčových, kuracích čirybích kostí akoží. Kvôli svojim vlastnostiam aúčinkom sa využíva vmnohých odvetviach, napríklad vpotravinárskom, farmaceutickom čikozmetickom priemysle. Prečo sa odporúča želatína
Želatína je forma kolagénu, ktorý pochádza z nutrične bohatých kostí a spojivových tkanív zvierat. Želatína je plná bielkovín, ktoré obsahujú až 18 aminokyselín (esenciálnych, aj neesenciálnych) dôležitých pre naše zdravie.
prejsť na článokDôležitosť mobility v našom výkone už nie je novinkou. Vieme, že výsledky nedosiahneme len dvíhaním ťažkých váh, ale aj pracovaním na celkovom zdraví a stave tela. V tomto článku si ukážeme ako tréning na mobilitu môže vyzerať a zameriame sa pri tom na cv
prejsť na článokBolesti bedrového kĺbu môžu mať viacero príčin. Najčastejšie zvyknú bolieť v tehotenstve, v dôsledku poranenia alebo kvôli dlhému sedeniu. Aby ste si uľavili od tejto bolesti, nemusíte hneď vybrakovať lekáreň. Stačí pár cvikov na boky! Nezabúdajte na stre
prejsť na článokNaše telo funguje ako dokonalý stroj, ktorý neustále pracuje. Časom sa ale unaví a pocíti to aj náš pohybový aparát. Ako teda udržať svoje kĺby, kosti a chrupavky zdravé? Či už je to spôsobené vekom, úrazom alebo nadváhou, nášmu pohybovému aparátu dávame
Varenie - Správna výživa – Čo je dobré pre...? Aby boli kĺby dostatočne ohybné azvládli záťaž, ktorým sú aj pri vyšších fyzických výkonoch vystavené, nesmú im chýbať minerály ako selén, zinok, vápnik ahorčík, vitamíny A, B6, C aE, ale iomega-6 čiomega-3
prejsť na článok