Kuraci Satay

Ako prvé si pripravíme marinádu a dáme marinovať mäsko. Toto môžete urobiť kľudne deň vopred, ale postačí ak tým začnete prípravu celého jedla. Do väčšej misy pridáme suroviny arašídové maslo, rybaciu omáčku, sójovú omáčku, trstinový cukor, kokosové mlieko, sušený koriander, kurkumu, kajenské korenie a vymiešame. Z tejto aromatickej zmesy odoberieme také 4 polievkové lyžice, ktorými dochutíme našu arašídovú omáčku. Teraz do marinády pridáme ešte nasekaný najemno zázvor a pretlačený cesnak, ďalej pridáme plátky či menšie kúsky kuracích stehien a premiešame. Pripravíme omáčku a to tak, že v hrnci zahrejeme kokosové mlieko spolu s odloženou aromatickou zmesou, pridáme ešte arašídové maslo, aby bola omáčka poriadne arašídová a taktiež dochutíme ešte trochou rybacej omáčky, tamarindovej pasty a kari pasty. Omáčku necháme zovrieť a môžme teplotu stiahnúť, netreba variť len aby sa prevoňala. Ak nemáte tamarindovú pastu, ktorej chuť mi pripomína med, soľ a pomarančovú šťavu tak môžete skúsiť zmiešať toto trio, myslím, že by to mohlo fungovať alebo môžete úplne vynechať určite to bude chutné aj tak, to sa nemusíte báť :). Následne mäsko napichneme na kovové ihlice alebo špajle a opečieme na grilovacej panvici cca 4min. z každej strany, aby sa prepieklo, ale zas nie príliš, aby mäsko nebolo suché. Podávame s ryžou ja používam basmati alebo jasmínovú a celé jedlo posypeme nasekanými arašídami a koriandrom. Mňaaaaaaam!  Príspevok Kuraci Satay je zobrazený ako prvý na Farm House.

prejsť na článok

Maďarský kurací paprikáš

Ingrediencie: Paprikáš 1 celé kura, rozdelené na stehná a prsia2 ČL sladkej údenej papriky2 ČL pikantnej papriky2 PL hladkej múky 500 ml hydinového vývaru2 PL bravčovej masti 2 červené papriky, nakrájane na malé kocky1 väčšia cibuľa2 strúčiky cesn

prejsť na článok

Thajská Tom Yum polievka

Ingrediencie: 300 g veľkých krevietKrevetový alebo kurací vývar2 ks citrónovej trávy1 šalotka3 cm očisteného zázvoru5 ks limetkových listov5 ks červených čili papričiek2 PL rybacej omáčkyKokosové mlieko1 PL čili pasty1 malá cuketa6 ks hlivy ustricovej,

prejsť na článok

Jedálny lístok M-SR v streľbe zo vzduchových zbraní

Milí nominovaní strelci a tréneri Majstrovstiev Slovenska v streľbe zo vzduchových zbraní. Uvedomujeme si, že kvalitné jedlo je dôležitou súčasťou športového výkonu a celkového zážitku z podujatia, preto sme pre vás pripravili tento jedálny lístok. Pri

prejsť na článok