Recepty: Pečená cibuľa v rúre – využi jej liečivé benefity a pochutnaj si

Pečená zelenina je skvelou prílohou, no i hlavným jedlom. Čo si tak pripraviť pečenú cibuľu v rúre? Máme pre vás recepty na túto pochúťku. O fantastických účinkoch cibule na zdravie sme už písali, preto viete, že dopriať si ju aj ako samostatné jedlo, je zaiste dobrý nápad. Či už čerstvá alebo pečená cibuľa, telo vám za takýto pokrm poďakuje.  Tak teda pokiaľ surovú cibuľku neobľubujete, potom pečená cibuľa by sa mala aspoň raz za čas objaviť na vašom tanieri. Delikátna pečená podoba tejto zdravej zeleniny vás odzbrojí.  window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.protag = window.protag || { cmd: [] }; window.protag.cmd.push(function () { window.protag.display("protag-in_content_3"); }); Myslíte si, že cibuľa pečením stráca svoje zdravotné účinky? Nie je to tak. I keď, samozrejme, najúčinnejšia je cibuľa surová. No v podstate cibuľa tepelným spracovaním uvoľňuje zo seba len éterické oleje, pričom o svoje blahodarné účinky v zásadnej miere neprichádza. Prečo ju jesť? Pamätáte si ešte, ako sme spomínali, že pokiaľ cibuľu v akejkoľvek podobe konzumujete s mastným jedlom, znižujete riziko zrazenín v krvi a nárast cholesterolu? Diabetici by si mali tiež do svojho jedálnička zaradiť pečenú cibuľu, pretože dokáže regulovať hladinu cukru v krvi a udržiavať správnu funkciu pankreasu i pečene. A to spomíname len niečo málo z jej benefitov pre zdravie. Poďte si teda posilniť svoj organizmus zdravou stravou. Môže ťa zaujať: Tehotenská cukrovka: Spoznaj príznaky, kritické hodnoty cukru a správnu stravu, ktorou môžeš všetko zmeniť Základný recept na pečenú cibuľu Ide naozaj o jednoduchý základný recept, v ktorom cibuľu mierne opečiete, kým nezmäkne a nestane sa z nej delikatesa. INGREDIENCIE 4 cibule olej soľ čierne korenie POSTUP Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia. Cibule očistite a prekrojte na polovicu. Prekrojené cibule vložte do vymasteného pekáča, potrite olejom, osoľte a okoreňte. Pečte, kým cibule nebudú mäkké, čo je zhruba 45 minút až hodina. Tiež sa inšpiruj: Cibuľová polievka: Recept na delikátnu francúzsku cibuľačku Nezabúdajte, že pečená cibuľa je skvelou prílohou k mäsu a pokojne môžete ako mäso, tak aj cibuľku piecť v jednom pekáči. Obe chute sa pekne prepoja a ušetríte čas. Pokiaľ preferujete vegetariánsku verziu, môžete cibuľu piecť samostatne, ale aj s inou zeleninou. No základom je vystihnúť správnu veľkosť jednotlivých kúskov, aby sa na plechu prepiekli rovnomerne. Pečená cibuľa na víne – jednoduchá delikatesa Tento recept na cibuľu pečenú v rúre nie je taktiež komplikovaný, zahŕňa len pár ingrediencií navyše. Aj tie ho však posúvajú na pomyselnom rebríčku dobrôt o kúsok vyššie nad základný recept. INGREDIENCIE 4 veľké cibule olej soľ čierne korenie 200 ml vývaru a 100 ml vína 120 g mäkkého syra podľa preferencií POSTUP Rúru vyhrejte na 180 stupňov Celzia. Z cibúľ odrežte spodné korene, no šupky ponechajte. Potom ich položte na vymastený plech a potrite olejom. Ochuťte soľou a korením, podlejte vývarom s vínom a pečte 1 a pol a najviac 2 hodiny. Občas ich znovu podlejte vývarom s vínom, a to robte, až kým nezmäknú. Cibule po vybratí z rúry narežte zvrchu do kríža a stiahnite zo šupky. Na vrch každej cibule položte mäkký syr a ihneď podávajte. Pečená cibuľa sa môže jesť sama o sebe, no pokojne si k nej pripravte prílohu podľa vašich preferencií. Foto: Freepik/Pinterest window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.protag = window.protag || { cmd: [] }; window.protag.cmd.push(function () { window.protag.display("protag-after_content"); }); The post Recepty: Pečená cibuľa v rúre – využi jej liečivé benefity a pochutnaj si appeared first on krasaastyl.sk.

prejsť na článok

Špekačkové ražniči pečené v rúre

Špekačkové ražniči - pečené v rúre Ražniči pečené v rúre Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Predjedlo, Večera KuchyňaČeská, Maďarská, Slovenská

prejsť na článok

Pečená teľacia oblička

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Pečené teľacie mäso aj s obličkou je skutočnou špecialitou. Ingrediencie: 400 g teľacieho karé s obličkou 30 g masti 1 väčšia cibuľa 10 g hladkej múky soľ Príprava: Umyté teľacie mäso s obličkou posolíme a dáme n

prejsť na článok

Pečená červená repa

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Jednoduchá, ale zdravá príloha z červenej repy. Ingrediencie: 1 červená repa soľ podľa chuti 1 čajová lyžička vínneho octu Príprava: Repu dôkladne umyjeme, odkrojíme koreň, ale nezakrajujeme veľmi, aby nevyti

prejsť na článok

Mleté mäso v slanine

Tento recept je super nápad na obed alebo na večeru! Ponúkajme s opekanými zemiakmi, s ryžou a pod.! Mleté mäso v slanine Mleté mäso v slanine - výborný nápad na obed!

prejsť na článok

Cibuľa pre zdravie

Každý druh zeleniny je potrebný pre zdravie. Niektorý ale viac a iný menej. Cibuľa ponúka pre zdravie mnoho výhod tým, že obsahuje širokú škálu vitamínov, minerálov a rastlinných zlúčenín. To však nie je žiadna novinka, nakoľko cibuľa bola používaná už od

prejsť na článok