Kúra s varenou celozrnnou ryžou je vhodná detoxikácia a ozdravenie celého organizmu.Toto má priamy pozitívny vplyv na duševný stav, aj na omladnutie. Jej absolvovanie nám tiež pomôže oslobodiť sa od závislosti na škodlivých stravovacích návykoch a potravinách, čo sa nám doteraz nemuselo vždy podariť. Ryžová kúra sa odporúča pri liečení žalúdočno-črevných ažlčníkovo-pečeňových chorôb, pri srdcovo-cievnych ťažkostiach a pri poruchách látkovej výmeny, artróze, reume a pokostnici. Takisto pri nedostatočnosti obličiek, vysokom krvnom tlaku, poškodeniach kože a nechtov a pri vypadávaní vlasov. Celozrnná ryža natural obsahuje z obilnín nahodnotnejšie bielkoviny, málo tuku, asi 73 % uhľohydrátov, vitamíny B1, B2, B3 a z minerálnych látok malé množstvo sodíka, ale veľa draslíka, fosforu a kremíka. Má značný obsah kyseliny glukurónovej, ktorá sa v tele s pomocou enzýmu glukuronidázy viaže s cudzorodými, ťažko odbúrateľnými jedovatými látkami, ktoré je potom telo schopné vylúčiť a zbaviť sa ich. Táto kúra pozostáva zo štyroch častí. Každá trvá tri dňi, čože spolu si musíme naplánovať minimálne 12 dní tohto stravovacieho režiku. Výhodou je, že nehladujeme a môžeme sa 3 x denna dosýta najesť. Neprejedáme sa však, lebo to by znižovalo a narúšalo liečebné účinky tejto kúry. V žiadnom prípade nepoužívame pri kúre bielu ryžu, ktorá nemá toľko rôynzch minerálnych látok, vitamínov a vlákniny. Pozoruhodné na tejto kúre je, že napriek svojej účinnosti je bezpečná aj v príade jej náhleho a nekontrolovatelného prerušenia, kedy nedochádza k negatívnym zdravotným následkom. Ak je niekto závislý na káve a cigaretách, samozrejme je to treba čo najviac obmedziť, keď už nie s tým úplne prestať.
Štvrtá fáza - desiaty - dvanásty deň 55 % ryže, 25 % tepelne upravenej zeleniny, 15 % tepelne upravených strukovín a 10 % surovej zeleninyRyža, varená zelenina, strukoviny plus surová zelenina V tomto období začíname pridávať k doterajšej strave tepel
prejsť na článokJe správne jesť grilované kura rukami ? Ako sa má správne jesť grilované kura.
prejsť na článokRozhovor pre projekt SmallBiz, leto 2019. Pripravila Daniela Dušek Zora Puškáčová – pôvodne vyštudovaná právnička, je grafická dizajnérka, fotografka, a v neposlednom rade aj zakladateľka značky Kura Harabura. Tvorí netuctové oblečenie s
prejsť na článokMnohé suši reštuarácie v Ázii, Japonsko nevynímajúc, fungujú ako samoobsluhy, to znamená, že hosť si jednotlivé jedlá berie z pohyblivého pásu a potom zaplatí pri pokladmi. Niektoré z nich a tento systém samoobsluhy sa stali nedávno terčom „nejapných“
prejsť na článokPostup prípravy - 1/2 kg ryže NATURAL dáme namočiť 1 deň pred varením. Na duhý deň ryžu varíme 20 minút bez použitia prísad.Prvá fáza - prvý - tretí deň Jeme iba ryžu, bez oleja s oli, Ak treba, pijeme čaj - nie čierny.Trvá pré tri dni, jeme varenú
prejsť na článok