Treska v majonéze je slovenský unikát. Nepoznajú ju nikde inde na svete. Predáva sa iba na Slovensku. Nájdete ju aj v pár obchodoch v Českej republike a to najmä tam, kde sa vyskytujú Slováci. Vyžiadali si ju napríklad našinci pracujúci v ostravských baniach. Podľa štatistík si ju dáva aspoň raz za mesiac 7 z 10 Slovákov. V priebehu mesiaca sa vyrobí v Žiline viac ako 300 ton tresky. Treska Exklusiv je dnes najpredávanejšou treskou v majonéze na slovenskom trhu a zákazníci najviac oceňujú jej chuť a konzistenciu. Prečítajte si, kde a ako táto špecialita vznikla. The post Slovenský unikát treska v majonéze appeared first on Pod hladinou.
Prvú tresku v majonéze namiešal pred 66 rokmi cukrár a kuchár Július Boško. Počas znárodnenia za prvej republiky bol nútený pod cenu predať svoj byt aj vlastnú cukráreň na námestí v Novom Meste nad Váhom. Jeho cesta viedla do Bratislavy, kde sa s rodinou
prejsť na článokPohľad na malebnú dedinku v Slovenskom raji. Národný park Slovenský raj, jeden z najkrajších kútov Slovenska Autor videií: Ján Čepa Potulky s kamerouThe post VIDEO – Slovenský raj, Stratená 2021 first appeared on Chata Pelc Stratená.
prejsť na článokJe to dlhá cesta, ktorú tony tresky absolvujú. Viac ako 20 000 km zo severnej časti Tichého oceánu až k nám do Žiliny. Denne v Žiline spracujeme na výrobu tresky až 8,5 tony rýb. Áno. 8,5 tony potrebujeme, aby sa dostala ku každému, kto má chuť na túto na
prejsť na článokČlen predsedníctva strany HLAS sociálna demokracia Dušan Tittel považuje nové protipandemické opatrenia vlády za ťažkú ranu pre slovenský šport.... Zdroj
prejsť na článokObjavujte Slovenský Raja Spiš s novou turistickou kartou plnou zliav. Každý, kto sa ubytuje v niektorom z partnerských ubytovacích zariadení v našom regióne aspoň na dve noci, získa ZDARMA regionálnu turistickú kartu Slovenský raj & Spiš, vďaka