Prvú tresku v majonéze namiešal pred 66 rokmi cukrár a kuchár Július Boško. Počas znárodnenia za prvej republiky bol nútený pod cenu predať svoj byt aj vlastnú cukráreň na námestí v Novom Meste nad Váhom. Jeho cesta viedla do Bratislavy, kde sa s rodinou nasťahoval do malého bytu a zamestnal sa vo vtedajšom národnom podniku Ryba, kde sa stal vedúcim výroby. Prišiel rok 1954, spotreba rýb u Slovákov klesala, a tak súdruhovia rozmýšľali, ako konzumáciu rýb zatraktívniť. Kreatívny pán Boško rád experimentoval a vymyslel legendárnu kombináciu varenej tresky, zeleniny a majonézy. Tento rybí šalát sa stal okamžite hitom Slovákov. Prišli však neslávne 90-roky a treska s jej pôvodným receptom sa vytrácala. Ryba Žilina bola prvá, ktorá sa sa rozhodla pôvodným normám priblížiť a zvýšiť podiel rybieho mäsa vo svojej treske. Výsledkom bolo, že už v roku 2001 uviedla ako prvá Tresku Exklusiv, ktorá je dodnes najpredávanejšiu treskou. The post Príbeh slávnej tresky appeared first on Pod hladinou.
Z veľkého spotrebiteľského prieskumu, ktorý sme realizovali, máme jednoznačnú odpoveď: ŽILINSKÁ JE MŇAM. Až 98% percent z vás sa vyjadrilo, že pri výbere tresky je najdôležitejšie rozhodovacie kritérium chuť.* Kladieme veľký dôraz na to, čo vložíme pod vi
prejsť na článokJe to dlhá cesta, ktorú tony tresky absolvujú. Viac ako 20 000 km zo severnej časti Tichého oceánu až k nám do Žiliny. Denne v Žiline spracujeme na výrobu tresky až 8,5 tony rýb. Áno. 8,5 tony potrebujeme, aby sa dostala ku každému, kto má chuť na túto na
prejsť na článokKedy ste naposledy počuli nejaký príbeh? Kedy ste príbeh rozprávali alebo prerozprávali? Pravdepodobne každý deň. Ľudia milujú príbehy už po celé tisícročia. Príbehy sú pôsobivejšie ako samotné fakty, čísla, parametre, vlastnosti atď. Príbehy vyvolávajú e
prejsť na článokPríbeh tej najsledovanejšej predajnej akcie všetkých čias Toto je jeden z marketingových newsletterov, aké pravidelne 2x týždenne zasielam. Ak sa vám páči, prihláste sa na odber a budem ich posielať aj vám. ❤️ Zadajte svoj e-mail Prihlásiť sa Keď hľadáte
prejsť na článokŽiadne odrezky, len kvalitné rybie filety s majonézou a zeleninou si tu priateľsky nažívajú už desiatky rokov. Zatiaľ nenastal žiaden rozchod, žiadna ponorka. Do legendárneho rybieho šalátu na Slovensku – „červenej“ Tresky Exklusiv – používame primárne mä
prejsť na článok