Konečne tu máme sezónu tekvíc a jesenných hrejivých prívarkov. :-) Za mňa sú prívarky skvelý spôsob, ako si dopriať zdravé a výživné jedlo, ktoré si môžeme vychutnávať aj niekoľko dní po sebe, zakaždým s inou prílohou. K prívarku sa hodia mäsové guľky, šťavnaté fašírky, zemiaky, chrumkavý chlebík, uvarené vajíčko, volské oko či opečená klobása. Ja mám pre teba recept na výborný tekvicový prívarok s kôprom a zemiakmi. Uvarená tekvica má lahodnú, jemne sladkú chuť a v kombinácii so zemiakmi aj krémovú konzistenciu, a to všetko bez pridania múky. A vôňa sviežeho kôpru je bonus navyše, zbožňujem len tak nadvihnúť pokrievku a zhlboka dýchať, hneď mi je teplejšie a „hrejivô" na srdci. :-) Vyskúšaj aj moje ďalšie jesenné recepty, ktoré ti vykúzlia úsmev na tvári a zahrejú telo i dušu - vylepšený recept na plnenú papriku, jednoduché chilli con carne, šťavnaté francúzske zemiaky a rýchlu šošovicovú polievku. A určite si počas jesene zavar do pohárikov môj obľúbený pečený čaj, ktorý bude tvojim hrejivým spoločníkom po celú zimu. Prihlás sa na odbera získaj novinky a e-magazíny ZADARMO! Ingrediencie na 4 - 6 porcií Tekvicový prívarok 150 g cibule 3 strúčiky cesnaku 400 g očistených zemiakov 1 kg nastrúhanej tekvice (použila som muškátovú tekvicu) 200 ml smotany na varenie hrsť čerstvého kôpru 2 PL panenského olivového oleja plátok masla soľ a čierne korenie 1 ČL majoránky štipka muškátového orecha Originálny darček na Vianoce s poštovným zdarma! PREZRIEŤ KNIHY Ako sa robí tekvicový prívarok s kôprom 1Najprv si pripravíme všetky základné ingrediencie na prívarok - cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, strúčiky cesnaku ošúpeme, tekvicu zbavíme šupky (odporúčam použiť ostrý nôž, nie škrabku), prekrojíme a pomocou lyžičky z nej odstránime semienka. Následne tekvicu nastrúhame nahrubo. Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kocky, aby sa rýchlejšie uvarili. Na panvici s vyššími okrajmi (ja používam najradšej wok panvicu) zohrejeme olivový olej s plátkom masla a pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú opečieme dosklovita. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a minútku opekáme. 2Do panvice pridáme nastrúhanú tekvicu a na tenko nakrájané zemiaky. Ochutíme soľou (1 - 1,5 ČL), čiernym korením a majoránkou, zalejeme vodou (400 ml), premiešame a privedieme do varu. Prikryjeme pokrievkou a varíme na nižšom plameni cca 20 minút. Keď sú zemiaky takmer uvarené, prilejeme do prívarku smotanu na varenie. Premiešame a zakryté varíme ďalších 5 až 10 minút (až kým nie sú zemiaky mäkké). Na záver do prívarku pridáme nasekaný čerstvý kôpor a štipku nastrúhaného muškátového orecha. Premiešame a podľa chuti môžeme pridať ešte soľ, čierne korenie či viac kôpru. :-) Tekvicový prívarok podávame s volským okom alebo s uvareným vajíčkom. Moje tipy Do tekvicového prívarku môžeš použiť muškátovú alebo maslovú tekvicu, obidva druhy tekvice je potrebné pred použitím zbaviť šupky. Použiť môžeš aj tekvicu Hokkaido, v tomto prípade môžeš šupku ponechať a tekvicu len zbaviť semienok. Ak použiješ tekvicu Hokkaido, odporúčam ju nakrájať na malé kocky a po uvarení prívarok rozmixovať ponorným mixérom. Ako prílohu k prívarku môžeš podávať volské oko, uvarené vajíčko, opečenú klobásu, chlieb, mäsové guľky, fašírky alebo dať navrch kocky chrumkavej slaniny. Ak je prívarok príliš hustý, zrieď ho teplým vývarom alebo pridaj viac smotany. Do prívarku môžeš použiť smotanu na varenie alebo smotanu na šľahanie. Tekvicový prívarok z mrazenej tekvice - tekvicu ošúp, zbav semienok a nastrúhaj nahrubo, prelož do uzatvárateľného plastového vrecka a daj zamraziť. Takto budeš mať tekvicu na prívarok poruke kedykoľvek a ušetríš nielen čas, ale aj peniaze. Nastrúhanú tekvicu stačí následne pridať do prívarku a trochu dlhšie podusiť, aby sa dobre uvarila. Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody pridaj sa do klubu a.pencisc-button.pencisc-button__64830383:hover{ background-color:#F9B483 !important;border-color:#F9B483 !important;color:#FFFFFF !important;} Příspěvek Tekvicový prívarok s kôprom pochází z Lenivá kuchárka
The post Pohánkový piroh plnený kuracím filé s kôprom a crème fraîche appeared first on Hyza.
prejsť na článokDokonalá jesenná polievka je plná farieb, hrejivých korení a zásob od trhovníkov. Tieto aspekty spĺňa moja jednoduchá hokkaido polievka z pečenej hokkaido tekvice. Pečená tekvica má plnšiu chuť oproti varenej tekvici, ak ju raz vyskúšaš, rozdiel spoznáš h
prejsť na článokZačiatkom jesene už sa blíži „tekvicová horúčka“. Tento rok sme pre Vás doniesli novú sofistikovanú jesennú dekoráciu. Pozdravte nový ekologický nápad, ktorý neznečisťuje prírodu, je vyrobený z prírodných látok a máte to za menej čas, keby ste spravili te
prejsť na článokJedlo pripomínajúce detstvo. Toto je moja úplne prvá fašírka s vajcom a keďže všetkým chutila, zapísala som si recept, nech nabudúce nemusím experimentovať. No a jasnačka, že už ani vy nemusíte experimentovať. Je šťavnatá a dokonalá. K tomuto jedlu mám e
prejsť na článokAk hľadáš jednoduchý a chutný recept na slovenskú klasiku, odporúčam ti vyskúšať môj granadír od babičky. Recept som vylepšila o niekoľko odporúčaní, o ktoré sa s tebou delím na konci samotného receptu, v časti Moje tipy. Granatiersky pochod je jedlo, kto
prejsť na článok