Čiernu reďkovku aspoň v mojom okolí nepovažujem za nejaký unikátny úkaz. Napriek tomu sa jej až teraz podarilo presadiť a dostať sa do môjho receptu. Po veľmi rýchlom nákupe na miestnom trhu a bez vopred plánovaného nákupu čerstvo odtrhnutej reďkovky zo záhradky, hneď sme u nás doma začali premýšľať čo z nej pripraviť. Napadali nám viaceré varianty na recepty, ale napokon hlad to rozhodol za nás. Pustili sme sa preto to výroby rýchlej a chutnej pomazánky, ktorá sa skladá z pár nenápadných surovín, ktoré po vzájomnom premiešaní vytvoria skvelú chuť na čerstvom podávanom chlebíku. Tvarohová nátierka ktorá vznikla napokon ostala hotová len pár minút, lebo sa po nej veľmi rýchlo zaprášilo. Suroviny potrebné na pomazánku 2ks čiernej reďkovky 3 strúčiky cesnaku 1ks veľkej sladkej mrkvy 1ks bieleho jogurtu 200g hrudkovitého tvarohu čierne mleté korenie 1PL extra panenského olivového oleja 2ČL medu morská soľ Postup: 1 Reďkovku si očistite, postrúhajte a mierne zasoľte. Nechajte ju chvíľu odstáť, aby pustila šťavu, ktorú následne odlejte. Pridajte rovnako nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a dobre premiešajte. Do tohto základu pridajte všetky ostatné suroviny a po aspoň 30 min. zachladení môžete veselo podávať :). Tak jednoduché a tak skvelé! Tajný tip: Keď máte radi bylinky, tak veľmi dobrá je táto nátierka aj s trochou petržlenovej vňate, alebo pažitky. Dobrú chuť Váš @Smoliak The post Tvarohová nátierka z čiernej reďkovky a mrkvy appeared first on Smoliak.sk | Recepty, recenzie a zoznam najlepších kaviarní a reštaurácií podľa foodblogera.
Ingrediencie: 340 g čerstvého zázvoru21 g morskej soli120 ml ryžového octu235 ml vody21 g kryštálového cukru2 reďkovky Postup: Zázvor očistíme a nakrájame nožom (alebo na mandolíne) na čo najtenšie plátky. Na rovnako tenké plátky nakrájame aj umy
prejsť na článokSyrov n tierka alebo om čka 2 hrste vla sk ch orechov 1 hrnček vody su en cibuľa shoyu om čka korenie organic himal jska soľ V etky ingrediencie rozmixujeme v mix ri do hladk ho kr mu. Podľa množstva vody vznikne buď n tierka, alebo om čka.
prejsť na článokAvok dov n tierka frac12; - 1 Avok do 4x su en paradajka v oleji 1 str čik cesnaku 1 tipka kayansk ho korenia 1-2 tipky organic himal jskej soli 1 tipka su en ch papričiek - (m že byť aj chilli) frac12; cibule 2-3 lyžice bio olivov ho oleja
prejsť na článokN tierka alebo om čka 2 hrste vla sk ch orechov 1 hrnček vody su en cibuľa shoyu om čka korenie organic himal jska soľ 1 mrkva 2 tipky Cury tipky cayanu 1 lyžicu phsylia V etky ingrediencie rozmixujeme v mix ri do hladk ho kr mu. Podľa
prejsť na článokCesnakov super hutn n tierka alebo om čka 2 hrste vla sk ch orechov su en cibuľa shoyu om čka korenie organic himal jska soľ 1 hrnček vody 1-2 str čiky cesnaku Dostaneme cesnakov chuť. Možno zahustiť 1 lyžicou phsylia. Podľa množstva vody
prejsť na článok