Už ste jedli píniové oriešky?

Píniové oriešky majú skvelé protizápalové účinky, pomáhajú pri vykašliavaní, ochoreniach pľúc a dýchacích ciest. A vlastne to nie sú žiadne skutočné oriešky, ale semienka (zo šišiek viacerých druhov vždyzelených borovíc), ktoré patrili k výživným pochúťka

prejsť na článok

Arašidy — zdravé, alebo nebezpečné?

Arašidové oriešky (búrske oriešky) vlastne vôbec nie sú oriešky. Samotná rastlina (s latinským názvom Arachis Hypogaea) patrí medzi strukoviny, takže medzi jej príbuzných patrí skôr hrach siaty alebo fazuľa obyčajná.

prejsť na článok

Čo vlastne jedli naši predkovia v stredoveku?

Čo vlastne jedli naši predkovia počas nekonečných storočí bez supermarketov a transkontinentálnej dopravy potravín, vo svete bez vákuovo balených polotovarov a potravinárskeho priemyslu?

prejsť na článok

Veľké rozdelenie orieškov: Ktoré sú čím výnimočné?

Kešu sú horčíkové bomby, kokosy pôsobia na pleť, vlašské na spermie. Ktoré oriešky sa vám oplatí chrumkať?

prejsť na článok

Chia puding (cez noc)

Ideálne raňajky so sebou, ak si ich pripravíte do zatváracieho pohára. Príprava trvá 2 minúty a chladnička to cez noc uvarí za nás. Na 1 porciu potrebujeme 150 ml rastlinného mlieka 2Pl chia semienok ovocie, bobule, oriešky, čokolád

prejsť na článok

Zelený čaj matcha v kuchyni

Mnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.

prejsť na článok