Pôvodne zo Stredozemia je fenikel využívaný najmä vo francúzskej, gréckej a talianskej kuchyni. U nás, žiaľ, až tak veľmi nie. To je škoda, pretože fenikel s chuťou sladkého drievka a chrumkavosťou pripomínajúcou zeler môže oživiť a spestriť chuť takmer k
Ná záver leta prichádza doba figová. Obdobie, kedy toto donedávna exotické ovocie, zoženieme čerstvé aj u nás. Spolu s figami, nájdete v obchodoch a na trhoch aj čerstvý fenikel a tak som k týmto dvom surovinám pridala ešte doma naklíčené mungo bohaté na
prejsť na článokMelón evokuje krásny slnečný deň na terase, dovolenke, pikniku, alebo párty, ako letná osviežujúca desiata, olovrant, či náhrada akéhokoľvek iného jedla. Každý, kto si ho takto dopraje, robí dobre. Melón totiž hydratuje a má aj mnohé iné zdravotné výhody.
prejsť na článokGranátové jablko je známe už po stáročia. Toto ovocie môže byť použité mnohými spôsobmi- dá sa jesť surové, použiť vo varení, zo semien vylisovať olej, vyrobiť džús, farbiť ním látky. Granátové jablká sú plné vitamínov, antioxidantov a minerálov. Plody ma
prejsť na článokKtorá forma práce je pre vás tá správna? Rozhodovanie medzi tým, či pracovať ako zamestnanec alebo ako živnostník, prináša svoje výhody a nevýhody. Kto je to zamestnanec? Zamestnanec je osoba, ktorá pracuje pre firmu alebo organizáciu na základe prac
Projekt z podtitulom Závislí na zdraví sa aj tento rok pokúša pomenovať problémy ľudí so závislosťami, ale aj poskytnúť zmysluplný návod na zmenu. V jeho druhom ročníku sa opäť konal celoslovenský prieskum, kde odpovedalo na otázky týkajúce sa rôznych