Zdravší život bez pšenice?

Pšeničné výrobky sú obľúbenou súčasťou našej stravy. Cereálie považujeme za zdraviu prospešné, chlieb a rohlíky jednoducho máme radi a konzumujeme ich denne. Koho z nás by napadlo, že by pšeničné dobroty mohli mať pre človeka nepriaznivé zdravotné dôsledk

prejsť na článok

Menej mäsa na tanieri = dlhší a zdravší život?

Podľa usporiadania chrupu a tráviacej sústavy je človek od prírody všežravec. Prečo potom stále viac ľudí prechádza na vegetariánstvo? A aké im to prináša výhody?

prejsť na článok

Dostatok antioxidantov = dlhší + zdravší život

Aj keď si to neuvedomujeme, denne musí náš organizmus odolať miliónom útokov na naše zdravie. Medzi útočníkov patria nielen vírusy, baktérie a pod., ale aj chemicky nestabilné častice nazývané voľné radikály.

prejsť na článok

Menej cukru v strave = dlhší a zdravší život?

Cukor – milovaný aj nenávidený, potrebný aj nebezpečný. Medzi zvyšujúcou sa spotrebou cukru a nárastom civilizačných ochorení sa rysuje priama súvislosť. Téza „cukor je jed“ v posledných rokoch rezonovala internetovými diskusiami aj odbornou literatúrou..

prejsť na článok

Mak – ešte zdravší, ako ste si mysleli

Je prekvapujúce, že tak cenná potravina akou je mak sa na stoloch mnohých slovenských rodín takmer neobjavuje.

prejsť na článok

Sládek Josef Krýsl: Pivo vás nesmie nudiť / Autor: I. Sochorová

Prebraté zo zdroja: Trnavské noviny, str. 13 Chlieb je základ života, pivo je život sám– hovorí anglické príslovie. Nemci, rovnako veľkí pivári, zase vravia –Vo víne je pravda, v pive je sila a vo vode sú baktérie. Skutočne. Pivo je nápoj, ktorý je sám

prejsť na článok