Jeseň je pre mnohých milovníkov kvalitného jedla synonymom husacích hodov. Pri pochutnávaní si na jemnom husacom, ale aj kačacom mäsku, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku, iba málokto rozmýšľa nad históriou tejto obľúbenej tradície. Vedzte teda, že husacie a kačacie hody v Slovenskom Grobe sa uskutočňujú už viac ako 100 rokov. Za všetko paradoxne môže hospodársky útlm na začiatku dvadsiateho storočia. Obec a jej okolie boli bohaté na močiare a jazerá, pri ktorých žilo množstvo husí a kačíc. Keďže tieto boli dostupné, často sa ocitli na pekáčoch starých gazdín. Ba čo viac, krok za krokom si pečené husi našli cestu aj na trh, kde sa okamžite stali obľúbenou delikátnou pochúťkou, a tak to ostalo až do dnešných dní. Husacie hody, minulosť a súčasnosť A prečo sa táto tradícia spája práve s jeseňou? Poetickejším dôvodom sú legendy, ktoré súvisia so sv. Martinom Tourským. Hovorí sa, že tohto svätca kačky a husi pri kázňach vyrušovali, preto sa veľmi rýchlo ocitli na pekáčoch. Traduje sa tiež to, že Martin Tourský utiekol pred svojim rímskym otcom. Keď ten neskôr poslal vojakov, aby jeho syna našli, Martin sa ukryl medzi husi, ktoré ho však prezradili. Svätec skončil vo väzení a vtáky za odplatu dedinčanov zase na pekáči. Pravdou však je, že práve počas jesene majú husi a kačky najviac tuku, ich mäso je teda jemnejšie a chutnejšie. Tak či onak, husacie hody v Slovenskom Grobe sú stále veľmi populárne aj v 21. storočí. Chrumkavá husacina Slovenskom Grobe po celý rok Stačí pár slovných spojení a zaručene sa vám začnú zbiehať slinky. Jemné mäsko s chrumkavou kožou, tradičné mastné lokše, každoročne očakávaná lahodná husacia pečienka a toto všetko doplnené vínom z Malokarpatskej oblasti, ktoré bolo k tejto príležitosti ako stvorené. Jedinečné kombinácie chutí sú výsledkom mnohých pokusov našich prastarých a starých mám, a preto dostávajú návštevníci na husacích hodoch v Slovenskom Grobe to najlepšie, čo sa nám za posledné storočie podarilo vytvoriť. Najlepšia pečená kačica či hus bude pravdepodobne tá, ktorú si dáte na naozajstných hodoch, prečo si však toto úžasné a chutné mäsko nedopriať celoročne? V dnešnej dobe je to úplne normálne a výnimkou nie je ani naša rodinná reštaurácia Husacina u Jakuba v Slovenskom Grobe. Už 3 generácie sa venujeme pečeniu husaciny a za ten čas sa nám podarilo naše recepty vyšperkovať k dokonalosti. Chrumkavá husacina je tak v našej ponuke celoročne a radi ju pripravíme aj vám. Rezervujte si svoj termín a zažite jedinečný gurmánsky zážitok!
Hus je kráľovnou tradičných husacích hodov, tým pádom, pečienka je princeznou. Okrem toho, že je lahodná, chutná a jemná, je aj zdravá. Pečienka obsahuje mnoho vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre vaše telo. Prečo si teda nevychutnať niečo také vy
prejsť na článokNajlepšia husacina: 3 tipy, ako si vybrať reštauráciu, kde majú najchutnejšiu pečenú hus Ako zistiť, kde v Slovenskom Grobe pripravujú najlahodnejšiu
prejsť na článokV našej reštaurácii Husacina u Jakuba pre vás vyberáme len tie najlepšie husi a kačice z domácich fariem. Vyberáme si farmárov, ktorí sa naozaj starajú o svoje zvieratá a vieme, že je to cítiť najmä na chuti ich mäsa. Náš hlavný dodávateľ má farmu na Slov
prejsť na článokMalé Karpaty ponúkajú turistom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia množstvo možností ako príjemne stráviť čas. Prekrásna príroda, úžasné scenérie, milí ľudia, chutné jedlo a nekonečný výber vín. To sú len niektoré dôvody, kvôli ktorým sa oplatí navš
prejsť na článokMnohí sa nás pýtate veľa dôležitých otázok, napríklad aj prečo sme liečbu nepodstúpili na Slovensku. Samozrejme, radi vám na vaše otázky odpovieme. The post Prečo sme vlastne šli do Ruska? appeared first on Krôčik vpred - občianske združenie.
prejsť na článok