V našej reštaurácii Husacina u Jakuba pre vás vyberáme len tie najlepšie husi a kačice z domácich fariem. Vyberáme si farmárov, ktorí sa naozaj starajú o svoje zvieratá a vieme, že je to cítiť najmä na chuti ich mäsa. Náš hlavný dodávateľ má farmu na Slovensku o veľkosti cca 40 árov a odoberáme Landeské husi a kačice domáce. Landeská hus bola na naše územie dovezená v roku 1967. Od tej doby sa chová hlavne v južnej časti Slovenska. Pri správnom výkrme je jedným z jej najväčších výhod tučná pečeň. Hus znesie v prvom roku asi 25 vajec, v nasledujúcom roku sa znáška zvyšuje na 30 až 35 vajec. Kŕdeľ musí byť zostavený už v jeseni, inak sa môže stať, že gunár, ktorý bude priradený nebude husami akceptovaný. Landeské húsatá sa neliahnu prirodzene, pretože v husiach bol dlhoročným výberom potlačený pud sedenia na vajciach. Musia sa preto vajcia inkubovať v elektrickej liahni. S tým je spojená skutočnosť, že húsatá musí chovateľ naučiť počas prvých dní prijímať potravu. Pri odchove húsat, ale i chove dospelých husí, je paša najprirodzenejší a pritom najekonomickejší spôsob kŕmenia. Kačica domáca je vyšľachtená z kačice divej. Práve z tohto dôvodu potrebuje väčšie vodné plochy a stáva sa, že sa veľmi hlasno prejavuje. Kačice patria k najrýchlejšie rastúcej hydine. Už vo veku dva mesiace, vďaka svojej veľkej prirodzenej žravosti sa podobajú dospelým. Pravda za predpokladu, že predkladané krmivá obsahujú optimálne množstvo živín. V odchove sa ďalej využíva na kŕmenie nadrobno porezaná žihľava, púpava, lucerna, mladá tráva a iné zelené krmivá miešané s obilnými šrotmi a zrnovinami. Pri správnom chove a hlavne správnom kŕmení bez antibiotík a iných podporných látok, je ich mäso lahodné. Príďte si k nám vychutnať tradičné husacie a kačacie hody priamo do Slovenského Grobu.
Hus je kráľovnou tradičných husacích hodov, tým pádom, pečienka je princeznou. Okrem toho, že je lahodná, chutná a jemná, je aj zdravá. Pečienka obsahuje mnoho vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre vaše telo. Prečo si teda nevychutnať niečo také vy
prejsť na článokV Reštaurácii u Jakuba milujeme husi. Všetci, od kuchárov až po vás, návštevníkov. A to nielen akosnáď to najchutnejšie jedlo na svete, ktorým podľa nás pečená hus je. Ale aj ako zvieratá, ktoré sivážime a s ktorými pracujeme už dlhé roky. A aby sme kúsok
prejsť na článokChrumkavá pečená hus, ktorej lahodné mäsko sa doslova rozpúšťa na jazyku. Nádherná vôňav kuchyni, ktorá vás opantá tak, že sa nebudete vedieť dočkať obedu. Dokonalá kombinácia chutív podobe šťavnatej husi doplnená o sladkastú červenú kapustu a úžasné lokš
prejsť na článokJeseň je pre mnohých milovníkov kvalitného jedla synonymom husacích hodov. Pri pochutnávaní si na jemnom husacom, ale aj kačacom mäsku, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku, iba málokto rozmýšľa nad históriou tejto obľúbenej tradície. Vedzte teda, že husac
prejsť na článokPrint Pečené kozľacie rebrá na víne Prep Time 1 day dayCook Time 1 hour hour 30 minutes minutes Servings 4 Ingredients1kgkozľacie rebrá1cesnak(podľa chuti)soľtrstinový cukor(podľa chuti)tymián(podľa chuti)Ingrediencie na nálevčervené víno(pod