Husacina u Jakuba I Tradičné husacie a kačacie hody

Rodinná reštaurácia Husacina u Jakuba. Kráľovská husacina, lahodná husacia pečienka, zemiakové lokše, domáca štrúdľa. Vychutnajte si svet výnimočných chutí.

prejsť na web

Ako chovať husi, aby vám na stole pristálo chutné mäsko

/*! elementor - v3.14.0 - 26-06-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .e

prejsť na článok

Ako si prípravíme dozlatista upečenú chrumkavú hus doma

Chrumkavá pečená hus, ktorej lahodné mäsko sa doslova rozpúšťa na jazyku. Nádherná vôňav kuchyni, ktorá vás opantá tak, že sa nebudete vedieť dočkať obedu. Dokonalá kombinácia chutív podobe šťavnatej husi doplnená o sladkastú červenú kapustu a úžasné lokš

prejsť na článok

10 zaujímavých faktov o husiach

V Reštaurácii u Jakuba milujeme husi. Všetci, od kuchárov až po vás, návštevníkov. A to nielen akosnáď to najchutnejšie jedlo na svete, ktorým podľa nás pečená hus je. Ale aj ako zvieratá, ktoré sivážime a s ktorými pracujeme už dlhé roky. A aby sme kúsok

prejsť na článok

Svätomartinská husa sa začína už v novembri

Všetci vieme, že obdobie tradičných husacích hodov sa spája s jeseňou. Svätomartinská husa je ale priamo spojená so svätým Martinom Tourským. Na Slovensku sa spája hlavne s Martinovými meninami. Ako sme vám už priblížili časť z historických povestí, ako v

prejsť na článok

Husacia pečienka je nielen výborná, ale aj zdravá

Hus je kráľovnou tradičných husacích hodov, tým pádom, pečienka je princeznou. Okrem toho, že je lahodná, chutná a jemná, je aj zdravá. Pečienka obsahuje mnoho vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre vaše telo. Prečo si teda nevychutnať niečo také vy

prejsť na článok

Ako sa vyrábajú naše lokše?

Lokše sú neodmysliteľnou súčasťou tradičných husacích hodov. Viete ako vznikajú? Naše lokše sú znamenité, pretože ich vyrába ručne naša dodávateľka Silvia, ktorá sa k výrobe dostala takto Keďže sa v našej rodine lokše piekli často, rozhodla som sa v roku

prejsť na článok

Reštaurácia u Jakuba v Malých Karpatoch

Malé Karpaty ponúkajú turistom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia množstvo možností ako príjemne stráviť čas. Prekrásna príroda, úžasné scenérie, milí ľudia, chutné jedlo a nekonečný výber vín. To sú len niektoré dôvody, kvôli ktorým sa oplatí navš

prejsť na článok

Aké husi a kačice u nás pečieme?

V našej reštaurácii Husacina u Jakuba pre vás vyberáme len tie najlepšie husi a kačice z domácich fariem. Vyberáme si farmárov, ktorí sa naozaj starajú o svoje zvieratá a vieme, že je to cítiť najmä na chuti ich mäsa. Náš hlavný dodávateľ má farmu na Slov

prejsť na článok

Ako vznikli husacie hody a prečo sú také úžasné?

Jeseň je pre mnohých milovníkov kvalitného jedla synonymom husacích hodov. Pri pochutnávaní si na jemnom husacom, ale aj kačacom mäsku, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku, iba málokto rozmýšľa nad históriou tejto obľúbenej tradície. Vedzte teda, že husac

prejsť na článok