Rýchle, jednoduché a úžasné. Také sú kalerábové fašírky. S ryžou, jablkovým čatní a rukolou. Vyskúšajte ich tiež a budete sa zalizovať až za ušami :) Náročnosť: začiatočníci Príprava: 50 minút Porcia: 2 osoby Pôsobenie na dóše: V- P+ K- Na kalerábové fašírky potrebujeme: 1 ks kaleráb 1 ks mrkva 2PL hladká múka (pridať podľa zmesi) 1 ČL soľ 1 ČL kurkuma 1 ČL rasca ¼ ČL garam masala Na jablkové čatní potrebujeme: 2 jablká 1 PL ghee 1 PL nastrúhaný čerstvý zázvor 1 ČL kari korenie obyčajné 1 ČL kardamón 1 ČL cukor Ryža: 1 PL ghee 150g Basmati ryža Postup: Na začiatku si očistíme kaleráb a mrkvu. Prekrojíme ich na polovicu a dáme variť na 20 minút. Prejdeme na prípravu ryže. Ryžu si najprv prepláchneme. Do hrnca pridáme najprv ghee a pár sekúnd opražíme, pridáme prepláchnutú ryžu, pár sekúnd opražíme a zalejeme vodou. Varíme 18 minút. Uvarenú mrkvu aj kaleráb si natrúhame na strúhadle. Do nastrúhanej mrkvy a kalerábu pridáme 2 PL múky, 1 ČL soli 1, ČL kurkumy, 1 ČL rasce, ¼ ČL garam masaly, premiešame. Vzniknutá zmes má byť mierne tuhá. Na panvici si rozpálime olej a ručne tvarujeme placky - na jednu placku použijeme 2 polievkové lyžice zmesi. Pražíme približne 8 minút z každej strany. Kým sa nám placky pražia, pripravíme si jablkové čatní. Jablká si očistíme a nastrúhame. V hrnci rozpálime ghee, pridáme nastrúhaný čerstvý zázvor, kari korenie, kardamón, pár sekúnd opražíme a pridáme jablká. Zamiešame, pridáme cukor, podlejeme troškou vody a restujeme cca 10 minút pod pokrievkou (výsledné čatní nemá mať v sebe vodu). Hotové kalerábkové fašírky podávame spolu s ryžou, jablkovým čatní a rukolou. Prajem dobrú chuť. Nezabudnite mi dať v komentároch vedieť, ako sa vám kalerábkové fašírky podarili :-) TIP: Chcete sa naučiť variť podľa ajurvédy? Nahliadnite do individuálneho kurzu varenia podľa ajurvédskych princípov. Vďaka kurzu rýchlo pochopíte princípy ajurvédy a odídete domov s viac ako 30. receptami, ktorými ohúrite celú rodinu. Alebo sa chcete dozvedieť aká ste dóša? Začnite s ajurvédskou diagnostikou. Pre viac zaujímavých tipov sledujte stránku Ajurvedar na Facebooku a na Instagrame.
Táto špenátová polievka patrí k veľmi jednoduchým a rýchlym receptom. Inšpiráciou pre polievku boli chuťové vplyvy Indie, no pri jej príprave sme sa spoliehali na bežné korenie, ktoré pripomína charakteristickú chuť Indie indické kari, ktoré si určite ná
prejsť na článokFašírky a placky sa dajú robiť z akejkoľvek zeleniny, je to pomerne rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa hodí ako na desiatu či olovrant, tak s vhodnou prílohou aj na obed alebo večeru. Ja milujem chuť citrusov a preto som pomiešala takúto verziu mrkvovo p
prejsť na článokAk milujete cviklu, cviklové kofty sú skvelým spôsobom, ako ju zaradiť do každodenného jedálnička. Cviklové kofty sa perfektne hodia k šošovicovému dhálu, Basmati ryži a jarnému šalátu. Určite vyskúšajte tiež :) Náročnosť: začiatočníci Príprava: 1 hodin
prejsť na článokAk hľadáte pravú Indiu, vsaďte na paneer butter masala. Ide o jedno z najchutnejších indických jedál. A ak ho viete správne pripraviť, budete sa zalizovať až za ušami. Naučte sa pripraviť božský recept na paneer butter masala podľa ajurvédskych princípov
prejsť na článokJeseň vždy donesie tekvice a u nás doma milujeme husté polievky či omáčky. Tento recept som vymyslela, keď som v chladničke našla jedno balenie mletého morčacieho a v záhrade pozbierala všetky hokaido tekvičky. 35min INGREDIENCIE: 1 stredne veľká tekv
prejsť na článok