Pre tehotné ženy môžu predstavovať olivy riziko v podobe baktérie listéria, ktorú môžu obsahovať. Hneď na úvod však chceme povedať, že pravdepodobnosť je veľmi nízka a v absolútne drvivej väčšine prípadov Vám nič nehrozí. A ak chcete vylúčiť aj tú menšinu prípadov, nižšie Vám povieme ako na to, pričom sa tieto informácie vzťahujú na všetky druhy olív. 1. čo je listéria Ide o baktériu odolnú voči vysušeniu a zmrazeniu, ktorá sa na človeka prenáša najmä zo zvierat, resp. Živočíšnych produktov. Typickým zdrojom nákazy je mäso, klobásy, zrejúce syry alebo ryby. Zriedkavejšie je zdrojom nákazy aj čerstvá zelenina alebo ovocie, na ktoré sa listéria obvykle dostane prostredníctvom hnojív. V prípade kontaktu sa u človeka môže rozvinúť listerióza, ktorej inkubačná doba je 1-4 týždne. Pokiaľ sa ňou nakazí tehotná žena, môže to vyústiť do straty plodu alebo predčasného pôrodu. 2. ktoré olivy môžem jesť počas tehotenstva Vďaka procesu výroby sú najbezpečnejšími olivami tie, ktoré sa predávajú v plechovkách alebo pohároch pretože prešli buď pasterizáciou alebo sterilizáciou. A pokiaľ nechcete mať vôbec žiadne obavy, stačí olivy tepelne spracovať. Preto si môžete s kľudom dopriať napríklad pizzu s olivami, prípadne stačí, ak si olivy ohrejete na teplotu nad 40 °C, ktorá baktérie listérie zabije. 3. ktorým olivám sa vyhnúť Najvyššie riziko predstavujú sušené olivy, ktoré môžete nájsť v lahôdkach. Tie pravdepodobne neprešli procesmi, ktoré by dokázali zneškodniť prípadné baktérie listérie. 4. výhody konzumácie olív počas tehotenstva Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu sú olivy vynikajúcim prirodzeným zdrojom antioxidantov, vlákniny, vitamínu E a železa. Stabilizujú hladinu cukrov v krvi, zlepšujú trávenie a znižujú oxidačné procesy v organizme. Preto sú počas tehotenstva vhodné na konzumáciu, pozor si treba dávať na jedinú vec – sodík. V závislosti na náleve alebo výplni olivy môžu byť jeho hodnoty zvýšené. V tom prípade by ste nimi mali „šetriť“, no v normálnom množstve Vám ani bábätku nemôže uškodiť. The post Olivy v tehotenstve appeared first on Španielske olivy.
Olivy pozitívne vplývajú na naše zdravie viacerými spôsobmi. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu sú vhodné pre ženy v tehotenstve, diabetikov aj ľudí snažiacich sa zhodiť pár kilogramov. Nižšie nájdete zoznam látok, ktoré obsahujú spolu s účinkami, ktoré tý
prejsť na článokNapriek tomu, že si ovocie typicky spájame so sladkou chuťou a zeleninu so slanou, olivy patria medzi ovocie. Konkrétne do skupiny kôstkovíc a z tohoto hľadiska sú pribúzné napríklad mangu, broskyniam, pistáciám, slivkám alebo čerešniam. Zaujímavosťou je,
prejsť na článokV prípade, že si radi dáte k večernému poháru vína aj misku olív, nemusíte mať výčitky ani obavy. Olivy sami o sebe nepredstavujú žiadne riziko pre Váš dobrý spánok. Práve naopak, podľa niektorých štúdií Vám ho môžu skvalitniť vďaka kombinácii látok, ktor
prejsť na článokVďaka svojim jedinečným vlastnostiam nepredstavujú pre diabetikov olivy žiadne riziko. Práve naopak, rôzne výskumy naznačujú, že sú pre nich ako súčasť stravy prospešné. Nižšie sa pozrieme na dôvody, prečo tomu tak je. 1. Obsah cukru Olivy samé o sebe n
prejsť na článokOtázka je, či potrebujete vedieť, či Vám olivy v chudnutí pomôžu alebo naopak, či Vám chudnutie nepokazia. V oboch prípadoch máme pre Vás pozitívne odpovede, táto stredomorská pochúťka je ideálnym partnerom vo Vašej snahe získať lepšiu figúru. V prvom rad
prejsť na článok