Tip šefkuchára #1: Marinovaný losos

Ingrediencie filet z lososa  cca 500g soľ 4 lyžice cukor 4 lyžice celé červené korenie (môže byť aj biele alebo čierne) 1 lyžička limetky 1/2 čerstvý kôpor  ½ zväzku 100 ml repkoveho oleja Postup Na filet (na stranu bez kože) vysypeme soľ a cukor pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý kôpor nasekaný nadrobno. Pokvapkáme s repkovým olejom .Celý povrch s cukrom a soľou „vmasírujeme“ do ryby, toto opakujeme každú pol hodinu, až kým sa soľ nerozpustí. Keď sa soľ a cukor rozpustia, necháme filet odležať cez noc. Časť s kožou nesolíme, aby nestvrdla, pretože by sa veľmi ťažko krájala. Na ďalší deň opatrne odstránime kozu z lososa tak aby sme neporušili a neznehodnotili filet lososa. The post Tip šefkuchára #1: Marinovaný losos appeared first on LeTorri.

prejsť na článok

Tip šefkuchára #2: Tatarák z lososa

Ingrediencie na 4 porcie 400 g filety z lososa 1-2 šalotky 2 PL olivový olej 50g kapari soľ, mleté biele korenie kôpor Postup Z lososa podľa potreby stiahnite kožu, vyberte väčšie kosti a mäso nakrájajte na maličké kocky. Postupne primiešavajte nadrobno

prejsť na článok

Tip šefkuchára #4: Banoffee Pie

Ingrediencie 1 kondenzované mlieko (uvarené skaramelizované) 250 g sušienok maslových karamelových 75 g masla 4 banány 280 ml šľahačky kakaový prášok Postup Kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode asi 2 hodiny. Je dobré keď si to urobíte deň dopredu

prejsť na článok

Tip šefkuchára #3: Polievka s morskými plodmi a smotanou

Ingrediencie 300 ml vyvar zeleninovy 200 ml smotany (15% obsah tuku) 100 ml citronovej stavy 300 g morských plodov 3 ks. zemiakový 1 ks. pór kôpor a krevety na dekoráciu mletý biely korenie soľ 100g masla Postup Ak chcete urobiť bielu lahodnú polievku

prejsť na článok

Losos chladený v Superior kvalite

Prémiová najvyššia Norwegian Superior kvalita výberových lososov. Ide o čerstvé chladené lososy prvej triedy, nikdy nezmrazené. Losos chladený v najvyššej Superior kvalite výberová superior kvalitačerstvý chladenývyčistený s hlavou Cena pre 2-3 kg

prejsť na článok

Nedeľný brunch v reštaurácii Hradná 10. 9. 2023

Každú nedeľu! Hradná sa vracia k nedeľným brunchom, ktoré boli neoddeliteľnou súčasťou reštaurácie dlhé roky. Užiť si nedeľné dopoludnie v pokoji s rodinou a potom sa vybrať na vynikajúce jedlo, ktoré pre vás niekto iný s láskou pripraví a vychutnať si

prejsť na článok