Ingrediencie 1 kondenzované mlieko (uvarené skaramelizované) 250 g sušienok maslových karamelových 75 g masla 4 banány 280 ml šľahačky kakaový prášok Postup Kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode asi 2 hodiny. Je dobré keď si to urobíte deň dopredu. Sušienky rozomelieme mixérom a premiešame ich s roztopeným maslom. Túto zmes natlačíme na dno formy a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Potom navrstvíme karamelové salko, a naň poukladáme nakrájané banány na kolieska. Nakoniec dáme vrstvu šľahačky. Tú nemusíte vôbec veľmi sladiť lebo tento zákusok je zo salka tak sladký že vám ten cukor v šľahačke vôbec chýbať nebude. Vrch prizdobíme kakaom. The post Tip šefkuchára #4: Banoffee Pie appeared first on LeTorri.
Ingrediencie na 4 porcie 400 g filety z lososa 1-2 šalotky 2 PL olivový olej 50g kapari soľ, mleté biele korenie kôpor Postup Z lososa podľa potreby stiahnite kožu, vyberte väčšie kosti a mäso nakrájajte na maličké kocky. Postupne primiešavajte nadrobno
prejsť na článokIngrediencie filet z lososa cca 500g soľ 4 lyžice cukor 4 lyžice celé červené korenie (môže byť aj biele alebo čierne) 1 lyžička limetky 1/2 čerstvý kôpor ½ zväzku 100 ml repkoveho oleja Postup Na filet (na stranu bez kože) vysypeme soľ a cukor pokvap
prejsť na článokIngrediencie 300 ml vyvar zeleninovy 200 ml smotany (15% obsah tuku) 100 ml citronovej stavy 300 g morských plodov 3 ks. zemiakový 1 ks. pór kôpor a krevety na dekoráciu mletý biely korenie soľ 100g masla Postup Ak chcete urobiť bielu lahodnú polievku
prejsť na článokToto je jediná reštaurácia Staré mesto s pravou francúzskou atmosférou Colette Colette je reštaurácia v Starom meste, kde si vychutnáte romantický večer aj príjemné posedenie s priateľmi? Miesto, kam môžete bez obáv vziať aj známych zo zahraničia či gurm
prejsť na článokSlovensko má v Európe oficiálne strieborného mladého kuchára. Stal sa ním 20-ročnýKošičan Sebastián Tóth, ktorý včera v talianskom Rimini získal striebornú medailu naeurópskom finále „Grand Prix 2023 Global Young Chefs Challenge“. Zverenca známehosloven
prejsť na článok