Tip šefkuchára #3: Polievka s morskými plodmi a smotanou

Ingrediencie 300 ml vyvar zeleninovy 200 ml smotany (15% obsah tuku) 100 ml citronovej stavy 300 g morských plodov 3 ks. zemiakový 1 ks. pór kôpor a krevety na dekoráciu mletý biely korenie soľ 100g masla Postup Ak chcete urobiť bielu lahodnú polievku s morskými plodmi tak určite tento recept vyskúšajte. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, biela časť póru nakrájame , vložíme do hlbokého hrnca a opražíme na masle po dobu asi 8-10 minút, Potom pridajte zeleninový vyvar a varime 15 minút celu zmes rozmixujeme na jemno ponorným mixérom. Hmotu vložte do hrnca, pridáme citrónovou stavu a smotanu. Priveďte do varu pridajte morské plody ale ich už nemiešajte aby sa vám nerozpadli. Podávame s čerstvým kôprom. The post Tip šefkuchára #3: Polievka s morskými plodmi a smotanou appeared first on LeTorri.

prejsť na článok

Tip šefkuchára #2: Tatarák z lososa

Ingrediencie na 4 porcie 400 g filety z lososa 1-2 šalotky 2 PL olivový olej 50g kapari soľ, mleté biele korenie kôpor Postup Z lososa podľa potreby stiahnite kožu, vyberte väčšie kosti a mäso nakrájajte na maličké kocky. Postupne primiešavajte nadrobno

prejsť na článok

Tip šefkuchára #4: Banoffee Pie

Ingrediencie 1 kondenzované mlieko (uvarené skaramelizované) 250 g sušienok maslových karamelových 75 g masla 4 banány 280 ml šľahačky kakaový prášok Postup Kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode asi 2 hodiny. Je dobré keď si to urobíte deň dopredu

prejsť na článok

Jedálny lístok

Pondelok  20.03.2017 A:  Držková polievka, 2 ks chleba                                                        0,33l 1,20€ B:  Rascová s vajcom 0,33l 0,70€ C:  Miešaný šalát                                                100g 0,70€ 1:  Pizza (sy

prejsť na článok

Denné menu 09.03.2020 Poprad MAX

Pondelok   09.03.2020 gramáž názov cena alergén Polievka 0,33 l Kurací vývar s cestovinou 1,3,9 0,33 l Bryndzová 1,7 1 120 g Vyprážaný praskajúci kurací rezeň, zemiaková kaša, kompót 4,20 € 1,3,7 2 120 g Kuracie prsia za

prejsť na článok

Tip šefkuchára #1: Marinovaný losos

Ingrediencie filet z lososa  cca 500g soľ 4 lyžice cukor 4 lyžice celé červené korenie (môže byť aj biele alebo čierne) 1 lyžička limetky 1/2 čerstvý kôpor  ½ zväzku 100 ml repkoveho oleja Postup Na filet (na stranu bez kože) vysypeme soľ a cukor pokvap

prejsť na článok