Rôzne druhy #tukov buď podporujú zápalové procesy, alebo im, naopak, zabraňujú. Telo potrebuje správne množstvo oboch typov tukov, aby sa dosiahla rovnováha. Omega -6 mastné kyseliny, bohaté na kyselinu linolovú, podporujú zápaly. Patria sem rastlinné oleje, vyprážané jedlá, vajíčka… Spracované potraviny sú tiež bohaté na omega -6 mastné kyseliny, pretože obsahujú prozápalové znehodnotené tuky. Omega -3 mastné kyseliny redukjú zápaly a nájdete ich v tučných rybách, rybích olejoch, živočíšnych bielkovinách zo zvierat chovaných vo voľnom chove, niektorých semenách , orechoch a riasach. Ak sa chcete zbaviť zápalov musíte znížiť príjem omega -6 a zvýšiť omega -3 mastných kyselín. Zvýšiť príjem omega -3 mastných kyselín môžte pomocou chia semienok, rybí olej (#herbalifeline). Omega -3 mastné kyseliny sú dôležité pre zdravé srdce, funkciu mozgu, regulujú náladu a pôsobia ako prevencia pred chorobami, preto by mal každý užívať doplnky stravy s ich obsahom pre zlepšenie celkového zdravitného stavu. Štúdie dokázali , že príjem omega -3 mastných kyselín redukuje telesný tuk, znižuje riziko depresií a iných porúch nálad, zlepšuje zdravie mozgu. Omega -3 majú výrazné ochranné vlastnosti proti starnutiu a rakovine. Príspevok Zlé tuky zobrazený najskôr Juzi.sk.
ZDRAVIE Ak chceš zosať zdravý, prečítaj si mail, ktorý písala kamarátka svojmu chorému priateľovi Myslim, ze by sme ti vedeli pomoct, ale musis byt dosledny v tej strave, to je zaklad vsetkeho - pre teba je najdolezitejsie : 1. nejest ziadne t
prejsť na článokKeď pred desaťročiami začali analyzovať priberanie americkej populácie, tak za hlavného nepriateľa bol označený tuk, ako taký. Nízkotučné potraviny začali byť označované ako jediné zdravé. Aj takto sa odštartovala jedna z veľkých zavádzajúcich kampaní a p
prejsť na článokČO JE PRÍČINOU ZÁPACHU? Pot zo žliaz obsahuje prevažne tuky a bielkoviny, ktoré sú živnou pôdou pre baktérie žijúce prirodzene na povrchu kože. Baktérie tieto látky rozkladajú a vznikajú tak aromatické látky, ktoré sú príčinou telesného pachu. ANTIPERSPI
prejsť na článokVláknina je na rozdiel od zložiek potravín, ako sú bielkoviny, sacharidy a tuky pre organizmus nestráviteľná. Prechádza cez tráviacu sústavu, až sa z tela vylúči. Po prečítaní týchto viet, by ste si mohli myslieť, že vláknina nemá pre náš organizmus žiade
prejsť na článokŽIVÁ STRAVA Živá strava je nevarená potrava, práve taká, akú nám poskytuje príroda. Je to predovšetkým ovocie, zelenina, orechy, semená a obiloviny, a to v čerstvom, neupravovanom stave. Takáto strava poskytuje človeku všetky látky, ktoré potrebuje na t
prejsť na článok