Vzdelávanie online v oblasti potravinárstva, poľnohospodárstva, zdravotníctva, systémov manažérstva kvality a bezpečnosti potravín, HACCP.
Akosi sme si zvykli v poslednej dobe na výraz „internetový predaj“. Mnohí a zvlášť mladí ľudia využívajú takúto formu nákupu. Má to viacero výhod. Jedna, ktorá každého zaujme, je asi cena. Nuž pravda je aj keď to nie je pravidlo, že takto môžeme kúpiť z p
Od roku 2017 vstupuje do platnosti novelizovaný zákon o potravinách. Tento zákon okrem iného povoľuje aj konzumáciu potraviny po dátume minimálnej trvanlivosti. Ako to bude v praxi vyzerať? A naozaj bude bezpečné takéto potraviny použiť? Kto bude zodpoved
Nechcem v tomto článku vysvetľovať a riešiť pojem globalizácia. Asi sa s tým pojmom už každý z nás stretol. Ale predsa nedá mi nedotknúť sa aktuálnej témy súčasnej doby, ktorá je medializovaná, a to je kvality potravín a zamyslením sa nad otázkou či chce
Ak spomenieme slovo zdravotníctvo, každému asi ako prvé prebehne v mysli zdravie, choroba, alebo možno aj navodí pocit nespokojných pacientov z nefungujúceho zdravotníctva. Aká je súčasná cezhraničná zdravotná starostlivosť, práva európskych pacientov a č
Do ponuky našich online kurzov pribudol ďalší, Interný audítor v potravinárstve. Obsah a dĺžka kurzu odpovedá štandardnému trojdňovému kurzu Interný audítor v potravinárstve. Kurz pozostáva z 24 približne 45 minútových videí (online prednášok) vrátane prí
Systém HACCP je legislatívna požiadavka, ktorá sa týka každého kto vyrába, skladuje, prepravuje alebo inak manipuluje s potravinami v rámci celého potravinového reťazca. Systém HACCP sa aplikuje ako požiadavka od poľnohospodárskej výroby, cez spracovanie,
Asi každý z nás bol už aspoň raz nespokojný s nakúpeným tovarom alebo poskytnutou službou. Či už to riešil alebo nie. Dajme si ruku na srdce. Koľko z nás kývne rukou a nechá to tak? No asi väčšina. Prečo asi? Akoby sme sa niečoho báli. A možno väčšina z n
Nie je tomu dávno čo sa medializovalo, že na Slovensku sú potraviny nie tak kvalitné ako u našich susedov v Rakúsku, kde chodia naši občania nakupovať, ak im to umožňuje vzdialenosť. Často sa hovorí, že potraviny v Rakúsku sú ešte aj lacnejšie ako napríkl
Dovoľujem si Vás pozvať na 3 dňové školenie Interný audítor FSSC 22000. Interný audítor FSSC 22000 V prvej časti dostanete informácie o schéme FSSC, požiadavky štandardu, podmienky certifikácie, rozdiely medzi štandardmi IFS, BRC a štandardom FSSC a ďalši
Pred nedávnom, v čase dovoleniek a prázdnin bol so mnou urobený rozhovor zverejnený v elektronickom mesačníku Spotrebiteľ pod ochranou, kde sa vyjadrujem aj k háklivým témam kvality potravín na Slovensku. Aké je teda zloženie potravín na Slovensku v porov