Predaj kvalitnej kávy, sušeného ovocia a orechov za super ceny. Talianská zrnková a mletá káva s okamžitou expedíciu.
aké sú stupne praženia kávy? Aj keď by sa mohlo zdať, že praženie kávy je jednoduchou záležitosťou, tento proces si vyžaduje precíznosť zabezpečujúcu výslednú kvalitu kávy, pretože aj tie najlepšie kávové bôby sa môžu stať nepoužiteľné. • Prechod
2. najväščia pražiareň v Turíne Príbeh veľkej turínskej značky Costadoro di Beccuti sa začal písať v roku 1890, keď Oreste Beccuti otvoril malú pražiareň. Rýchlo sa stala centrom milovníkov kávy v Turíne.V roku 1922 sa Costadoro spojilo s Fratelli Trom
ako mlieť kávu? • S každým ďalším krokom spracovania kávy sa jej životnosť kráti a jej chuť a vôňa sa strácajú. Surová káva je trvanlivá počas niekoľkých rokov. Po upražení si však zrnková káva uchováva arómu iba týždeň a po 2 týždňoch vôňa klesne takm
ako to všetko začalo? • Káva sa do Európy dostala až o niekoľko rokov neskôr ako čaj. Na počiatku šlo o veľmi drahú záležitosť. Z domov mešťanov sa vďaka služobníctvu dostala medzi prostých ľudí, ktorí ju považovali za liečivo, keďže sa dala kúpiť len
spôsoby prípravy káv DRUHY ALEBO SPÓSOBY PRÍPRAVY KÁVY. • Kde inde by sme mohli spoznať najväčší rozdiel medzi kávovými zrnami, ak nie v samotnom nápoji. Predstavíme si rôzne spôsoby prípravy kávy a pozrieme sa na najpopulárnejšie súčasné kávové ná
ako najlepšie uskladniť kávu? • Rovnako ako pri väčšine organických produktov, môžeme aj pri káve jej životnosť predĺžiť správnym uskladnením, aby bola zachovaná jej chuť a aróma. Kávové zrná sú známe obsahom prchavých olejov, teda chemických látok, kt
chudnutie s kávou? Tak ako všetky prípravky na chudnutie, tak ani káva nemá tú zázračnú moc zbaviť človeka nadbytočných kilogramov, ale vie pomôcť. Je to zapríčinené tým, že po vypití kávy sa v našom organizme udeje rad procesov, ktoré majú podporný vp
môže byť pitie kávy zdraviu prospešné? • Existuje mnoho overených faktorov, ktoré dokazujú, že pitie kávy je pre zdraviu prospešné. Jedná sa napr. o vysoký obsah antioxidantov prospešných pre zníženie vzniku rôznych ochorení. Áno, na druhú stranu síce
ako sa praží káva? • Opodstatnenie procesu praženia kávy je mnohým ľuďom neznámy, alebo nejasný. V tomto prípade a tejto dobe je táto dilema aj preto, lebo veľké kávové spoločnosti masovo propagujú zmesi a prímesi neupraženej kávy s cieľom pozdvihnúť u
ako sa káva dostane do pražiarne? • Kvalita a cena kávy závisí od zvolenia metódy, ktorá sa využíva pri príprave kávových zŕn na praženie. Hovoríme o “suchom“ a “mokrom“ spracovaní. • Suché spracovanie je najlacnejší postup využívaný pre zrná s niž
kto pestuje najlepšiu kávu? Južná Amerika • V Brazílii sa pestuje predovšetkým Arabica vo viacerých odrodách ako je napr. bourbon, maragogip a botucato. Šálka brazílskej kávy je považovaná za nápoj lahodnej chuti, vysokej jemnosti a sladkosti. K hl
arabica alebo robusta? • Aj keď sa môže zdať, že trh nám aktuálne ponúka pestrú škálu káv, toto tvrdenie môže byť zavádzajúce. Objavuje sa len mnoho značiek s rovnako zlou úrovňou kvality kávy, z čoho môže byť spotrebiteľ zmätený. Veľkovýrobcovia namie